ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΗΡΑΣ-ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΗΡΑΣ-ΚΡΗΤΗΣ

 

 

"

Αναφορά με την οποία προωθεί το αίτημα της πρωτοβουλίας γονέων και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σαντορίνης, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος. Όπως είναι γνωστό, οι Γονείς και ο Σύλλογος ζήτησαν επαρκή ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την Κρήτη, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι περίπου 300 νέοι από τη Θήρα που φοιτούν στα εκεί ανώτατα ιδρύματα. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι επιχειρηματίες που ιδίως στον τομέα των νωπών αγροτικών προϊόντων, έχουν σημαντικές επαφές με παραγωγούς της μεγαλονήσου.

 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Συρμαλένιος.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Συρμαλένιος.

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Δήμου Θήρας της 18.10.2013 με αρ. πρωτ. 15923 καθώς και την επιστολή των Γονέων και του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας της 12.10.2013 σχετικά με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Σαντορίνης –Κρήτης .

 

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

Θέμα:  Ακτοπλοϊκή Διασύνδεση Σαντορίνης – Κρήτης.

Σχετ:  Η από 12.10.2013 επιστολή Γονέων και Εμπορικού Συλλόγου Θήρας.

 

Σας διαβιβάζουμε το σχετικό έγγραφο με το οποίο γονείς 300 περίπου φοιτητών – σπουδαστών και ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας ζητούν την τακτική Σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και παρακαλούμε για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Σας ενημερώνουμε ότι εκτός από τους φοιτητές που σπουδάζουν στην Κρήτη, στη Σαντορίνη δραστηριοποιείται Σύλλογος Κρητών ο οποίος αριθμεί 312 μέλη και χιλιάδες επισκέπτες μετακινούνται από Σαντορίνη προς Κρήτη και το αντίστροφο.

Η διασύνδεση των νησιών εκτός από υποχρέωση της Πολιτείας που πηγάζει από το άρθρο 101 του Συντάγματος περί Νησιωτικότητας αποτελεί και αναπτυξιακή ενέργεια μεγάλη σε μέγεθος που θα τονώσει σημαντικά την οικονομία, στοιχείο απαραίτητο ιδίως τη σημερινή εποχή που οι συνθήκες το απαιτούν.

Παρακαλούμε για τις αποτελεσματικές σας ενέργειες.