ΑΝΑΦΗ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

ΑΝΑΦΗ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

  

Ανάφη: "δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει γιατρό".

Ανάφη: “δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει γιατρό”.

 Πάλι χωρίς υγειονομική κάλυψη παραμένει η Ανάφη, καθώς ο προσωρινά αποσπασμένος γιατρός  επέστρεψε στην έδρα του και οι κάτοικοι του νησιού, άρχισαν πάλι να επιδίδονται σε ικεσίες και προσευχές για να μην τους συμβεί κάτι. «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου», λέει ο Δήμαρχος κ. Ιάκωβος Ρούσσος που εν τω μεταξύ προσπαθεί να μάθει ιατρική. «Προσπαθούμε μήπως και βρούμε κάποια λύση και φέρουμε κάποιο γιατρό. Πάλι το νησί έχει μείνει τρεις μέρες χωρίς γιατρό», λέει με οργή. Τα τηλεφωνήματα στο Υπουργείο και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι συνεχή, αλλά και η κατανόηση που εισπράττουν οι Αναφιώτες, παραμένει απεριόριστη. « Μιλούσα πριν από λίγο με το γραφείο του Υπουργού», τονίζει ο κ. Ρούσσος «και το πιο εκνευριστικό είναι πως όταν μιλάμε μας λένε ότι έχουμε δίκιο. Ωραία!. Έχουμε δίκιο!. Και τι κάνουν;».  

ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ

Ίσως αν διάβαζαν οι Αναφιώτες Πλάτωνα, να ασχολούνταν με τη φιλοσοφία και όχι με την έλλειψη γιατρού.

Ίσως αν διάβαζαν οι Αναφιώτες Πλάτωνα, να ασχολούνταν με τη φιλοσοφία και όχι με την έλλειψη γιατρού.

  Η ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη του νησιού , έχει κυριολεκτικά παραλύσει ακόμα και τη λειτουργία του Δήμου, καθώς όλη η δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής, εξαντλείται σε ατέρμονες τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκκλήσεις, παρακλήσεις και ικεσίες. «Είμαστε προβληματισμένοι και εκνευρισμένοι. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο στο Δήμο. Ειλικρινά σας λέω, ότι από το πρωί μέχρι που θα φύγουμε από το Δήμο, ασχολούμαστε μόνο με τα πλοία και τους γιατρούς», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος.

  Πάντως μάλλον έχει άδικο. Διότι αν είχε διαβάσει το βιβλίο «Πλάτωνας όχι Πρόζακ» του Λου Μαρίνοφ, αντί να ζητά  γιατρό θα μπορούσε να παραγγείλει μια γενναία δόση βιβλίων του Πλάτωνα από τον πρώην τηλεπλασιέ βιβλίων Υπουργό Υγείας και να τα διανείμει στους δημότες του, για να καταλάβουν πως το νόημα της ζωής δεν έγκειται στην έλλειψη γιατρών και πλοίων, αλλά στην ασύνετη θεώρηση του φιλοσοφικού τους γίγνεσθαι.