ΑΝΑΦΗ: ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ “AQUA JEWEL” ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

 

Προς τη Σύρο, αναμένεται να κατευθυνθούν οι 51 πρόσφυγες ή παράτυποι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Ανάφη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ο τελικός αριθμός είναι 55, αλλά μια έγκυος μαζί με τη συνοδό της, βρίσκονται στο Νοσοκομείο Θήρας, ενώ οι δύο φερόμενοι ως μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού σκάφους θα οδηγηθούν με συνοδεία προς την Εισαγγελία Νάξου για τα περεταίρω.

Οι πληροφορίες της Santonews, αναφέρουν πως, θα παραληφθούν την Κυριακή το πρωί από το “Aqua Jewel”, παρά το γεγονός πως μέχρις στιγμής υπάρχει διχογνωμία για τον προσωρινό προορισμό τους. Με το θέμα ασχολούνται ήδη ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντιπεριφεειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανάφης, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Παράλληλα, η κινητοποίηση της Αναφιώτικης κοινωνίας είναι συγκινητική, καθώς όλοι σπέυδουν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους φυγάδες. “Είναι και πολλά μικρά παιδιά, μεταξύ τους”, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ιάκωβος Ρούσσος, για να συμπληρώσει “όλοι στο νησί, κάνουν ότι είναι δυνατόν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *