ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΗ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΙΩΤΕΣ- ΜΕΧΡΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ

 

 

 

  Εν πλω προς την Σύρο (κατά πάσα πιθανότητα) βρίσκονται οι 51 από τους 55 πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες που αποβιβάστηκαν το Σάββατο το πρωί, στην Ανάφη. Το “Aqua Jewel”, βρέθηκε το απόγευμα στο νησί και γύρω στις 11 το βράδυ, έγινε η επιβίβαση στις αεροπορικού τύπου θέσεις του πλοίου. Μέχρι τότε, είχαν όλη τη φροντίδα του Δήμου και των κατοίκων της Ανάφης. “Ήταν συγκινητικό. Ο Δήμος είχε φροντίσει τα πάντα, οι άνθρωποι του νησιού, τους πήγαιναν τρόφιμα, ρούχα, ότι χρειάζονταν”, είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας κ. Λίτσα Πετίνη που βρισκόταν στο νησί τις ώρες του συμβάντος. Σημείωσε επίσης πως και μέσα στο πλοίο- συνταξίδευσε και η ίδια- τόσο οι Λιμενικοί όσο και το πλήρωμα, συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, φροντίζοντας για τις ανάγκες των φυγάδων.

Αθηνιός Κυριακή 08 55 μεταφορά προσφύγων από Ανάφη σε Σύρο.

Ανάμεσα στους 55 ήταν μια 20χρονη από τη Σομαλία στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης, η οποία συνοδευόμενη από την αδελφή της διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, με το σκάφος “Fantasia” της “Dakoutros Santorini Boatmen Services”. Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία της δεν εμπνέει ανησυχία και κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους και παρακολούθηση από τους γιατρούς οι οποίοι ήταν από νωρίς σε επιφυλακή.

Οι δύο φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με χειροπέδες για τα περεταίρω. Οι υπόλοιποι, -ανάμεσά τους πέντε μικρά παιδιά και αρκετές γυναίκες- παρέμειναν στο “Aqua Jewel”, το οποίο εν συνεχεία αναχώρησε και στις 08:55 το πρωί, έφτασε στο λιμάνι της Σαντορίνης για να συνεχίσει το ταξίδι του. Σημειώνεται πως εκτός από τις τοπικές αρχές, σε πλήρη ενημέρωση και ετοιμότητα βρίσκονταν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, που κατηύθυναν τον διοικητικό συντονισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *