ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΤΟΠΙΚΑ- ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΝΗΜΕΡΟΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΤΙΚΟΣ

 

 

 

 

Με τον Βασίλη Νομικό, αυτόν τον διακεκριμένο επιστήμονα, έχω διαφωνήσει πολύ και σε πολλά.  Παρ’ ότι, έχουμε την ίδια κοσμοθεώρηση. Δηλαδή;. Αξία έχει ο δίπλα. Μόνο που η προσέγγισή μας, είναι διαφορετική.

 

Εκεί που με ξεπερνά, δεν είναι μόνο η επιστημοσύνη του σε ένα κλάδο δύσκολο. Είναι και που με τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, αυτός πάντα βρίσκει χώρο και χρόνο, να προσφέρει, ότι διδάχτηκε. ΚΑΠΗ Εμπορείου. Δωρεάν εξετάσεις. Γηροκομείο-Πτωχοκομείο. Το ίδιο. Φτωχοί ασθενείς, ούτε να το συζητάμε.

Αφορμή όμως, για να γράψω είναι ο Κορωνοΐός. Τον πρήξαμε, τον καλό μας γείτονα. «Στις 12:30, μπορείς;».

«Θα μπορέσω. Θα αλλάξω λίγο το πρόγραμμά μου».

 

Δεν ξέρω πόσες φορές βγήκε on air. Με το μειλίχιο, κατευναστικό και γεμάτο επιστημοσύνη, στυλ του.

 

Και μια αλήθεια, δυνατότερη. Από αυτόν «ψυλλιάστηκα», πως αυτή η ιστορία, είναι αλλιώτικη. Πολύ-πολύ, νωρίς. Επειδή, ξέρω να ακούω.

Ενεργοποίησα, ξεχασμένες επαφές στο Υπουργείο Υγείας (υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς). «Βρε, συμβαίνει κάτι;».

«Ναι. Ίσως σκάσει σε λίγο, αλλά μην πεις τίποτα. Μόνο προφυλάξεις».

 

Και ο Βασίλης πάντα πρόθυμος, να μοιραστεί τη γνώση του.

 

Γιατί τα γράφω αυτά;. Και ερήμην του;. Επειδή στο Συντονιστικό Όργανο για αυτόν τον Ιό, επικεφαλής, έπρεπε να είναι ο Βασίλης Νομικός. Μαζί με κάποιον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο. (Μάλλον θα το αρνιόταν, από σεμνότητα, ο ίδιος).

 

Ο άριστος αστυνομικός και ο άριστος λιμενικός, έχουν συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Ο άριστος και καταρτισμένος -και- με πείρα σε απαιτητικές μονάδες Υγείας, γιατρός, είναι, ότι χρειαζόμαστε τούτη τη στιγμή.

 

Δεν τον ρώτησα. Γράφω, όπως πάντα, ότι θέλω. Άποψη. Και ένα ευχαριστώ γι αυτόν, που όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, μας προσέφερε, αγόγγυστα και απλόχερα, την επιστημοσύνη του. Και συνεχίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *