ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ, ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΗΡΩΝ

 

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της πολιτικής του διαδρομής ο Δήμαρχος.

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της πολιτικής του διαδρομής ο Δήμαρχος.

Πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας, μια θυελλώδης συζήτηση σχετικά με τη Βιοκλιματική Μελέτη των Φηρών. Το ξεχωριστό αυτής της μελέτης, είναι πως δεν αφορά μόνο παρεμβάσεις- ευχολόγια του τύπου: ενεργειακοί λαμπτήρες, φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα ή οικολογικά υλικά, αλλά μια συνολική αναδιάρθρωση της πρωτεύουσας του νησιού. Δηλαδή, πεζοδρομημένο και κλειστό στα οχήματα ιστορικό κέντρο, συνολικές παρεμβάσεις στην κυκλοφορία, νέα αντίληψη για την πρόσβαση στην πόλη.
Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σαντορίνης, ο κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, υπεραμύνθηκε της μελέτης που ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο, τονίζοντας πως παράληλα ξεκινά και η αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης των Φηρών. Επίσης θα επιχειρηθεί και ένα “συμμάζεμα” της αισθητικής της πρωτεύουσας που έχει κατακλυστεί από μια άνευ προηγουμένου κακογουστιά.

 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

 

 

Αλλά το μέγα ζήτημα, είναι αν θα επιμείνει ο Δήμαρχος στις απόψεις του. Ως Κοινοτάρχης Πύργου- Καλλίστης, διέσωσε το μεσαιωνικό οικισμό, συναινώντας σε δρακόντεια μέτρα προστασίας. Ως Δήμαρχος του συνόλου του νησιού όμως φαίνεται, πως θα έχει σοβαρότερα προβλήματα. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το γεγονός πως τα πιο πιεστικά ερωτήματα, τέθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέχτηκαν με την παράταξή του (Γιάννης Αργυρός και Μηνάς Καφιέρης) και κάποια από αυτά είχαν επικριτικό τόνο. Αλλά και κάποιες παγιωμένες νοοτροπίες “ιδιοκτητών” της πόλης σίγουρα θα θιγούν. Με άλλα λόγια: ο Δήμαρχος, έκανε μια ιστορική ομιλία, προαναγγέλοντας σημαντικές καινοτομίες για την πρωτεύουσα. Αν υπερασπιστεί τις απόψεις του, θα καταγραφεί ως αναμορφωτής, αν όχι, θα λογιστεί ως άσφαιρος. Και βέβαια μένει να καταδειχτεί και η άποψη της Αντιπολίτευσης, η οποία απουσίαζε (επιδεικτικά;) από τη συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας. Γιατί δεν είναι θέμα παραταξιακής αντιπαράθεσης, αλλά αναπτυξιακού οράματος.