Site icon Santonews

Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα παρόλη τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Ο Νίκος Συρμαλένιος στην Κέα

 

 

 

  “Με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της Κέας Αγίου Χαραλάμπους, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Κέα από 10-12/2.

Την Παρασκευή πρωΐ 10/2, παρακολούθησε τις θρησκευτικές εορτές και μετά συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο παρουσία των βουλευτών, της Δημάρχου κ. Ρένας Βελισσαροπούλου, του Επάρχου κ. Γιάννη Ευαγγέλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων του νησιού.

 

  Στην τοποθέτηση του, μετά και τις παρεμβάσεις των αντίστοιχων φορέων, επεσήμανε ότι είναι ντροπή μας ως Πολιτεία, έχοντας ήδη διανύσει το ¼ του 21ου αιώνα, να παραμένουν όλες οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, ΕΦΚΑ, αστυνομίας, λιμεναρχείου, πυροσβεστικής κλπ. υποστελεχωμένες ή η έδρα τους να βρίσκεται εκτός Κυκλάδων, όπως στην Ανατολική Αττική.

 

  Σε ότι αφορά τα ζητήματα που έθεσε η Δήμαρχος για τη μελέτη για την περιοχή Natura, είναι προφανές ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε περιορισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και μάλιστα σε ένα νησί στο οποίο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί επί δεκαετίες έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης. Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού που τα τελευταία χρόνια στη Τζιά είναι ραγδαία, θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό καθώς και στη λογική της φέρουσας ικανότητας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ισορροπία όλων των βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Επίσης άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, όπως η μεταφορά των μαθητών, η στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, η αυτονόμηση του Λιμενικού Ταμείου, αποτελούν σοβαρά θέματα νησιωτικότητας, για τα οποία θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις”.

Exit mobile version