“ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ …..ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ…”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥ. ΣΙΓΑΛΑ ΚΑΙ Χ. ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΣΘΠ

 

 

“Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΓΣΘΠ, που συζητήθηκε χθες στην Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης.

Στην τοποθέτησή μας ότι ανοίγει η πόρτα για να < μπουκάρουν> στην ΄Ενωση επενδυτές –ιδιώτες η κίνηση του προεδρείου ήταν να απαλειφθεί η λέξη επενδυτές όπου αναφερόταν, στην τροποποίηση.

Η λέξη όμως ιδιωτικός τομέας παρέμεινε που αυτό σημαίνει ότι η ΄Ενωση θα μπορεί να συνεργάζεται και με τομείς ιδιωτικού δικαίου (σελ. 9 και 27).

Η πρότασή μας, να προηγηθούν συνελεύσεις των συνεταιρισμών κατά χωριό να ενημερωθούν πλήρως οι αγρότες –μέλη και μετά να ακολουθήσει η ψηφοφορία , αγνοήθηκε παντελώς.

Περίσσεψε η υποκρισία κατά τη συζήτηση του άρθρου 6 παράγρ. ζ του καταστατικού όπου αναφέρει ότι τα μέλη πρέπει να έχουν επαρκή ενημέρωση …………….και τα στοιχεία να παρουσιάζονται με απλό και τρόπο για να είναι κατανοητά από τους αντιπροσώπους……… όταν μέχρι σήμερα αυτό το Διοικητικό συμβούλιο, αποφεύγει να δώσει το οποιοδήποτε στοιχείο του έχει ζητηθεί από τους υπογράφοντες ,για ενημέρωσή μας και κατ’επέκταση, των αγροτών.

Καλούμε τους αγρότες να σταθούν εμπόδιο ώστε να μην εισχωρήσει ιδιωτικό κεφάλαιο στους συνεταιρισμούς και στην ΄Ενωση όπως επί παραδείγματι έχει συμβεί η προσχώρηση του ΤΣΑΝΤΑΛΗ στο εμπορικό τμήμα της Οργάνωσης.

Για την άρνηση ενημέρωσης ,που μέχρι και σήμερα επιμένει το Διοικητικό Συμβούλιο, δηλώνουμε ότι δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα αυτό και θα το διεκδικούμε μέχρι τέλους όπως επίσης και για να μην μετατραπούν η ΄Ενωση και οι συνεταιρισμοί, ξέφραγο αμπέλι , από τους ιδιώτες.

Άλλωστε αυτό είναι υποχρέωσή μας, απέναντι στο συνεπές συνεταιριστικό κίνημα, που παλεύει και θα παλεύει μέχρι να ανατραπούν αυτού του είδους οι πολιτικές.

Στον αγώνα αυτό δεν κουραζόμαστε.

Οι αντιπρόσωπου του Συνεταιρισμού Επισκοπής

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *