ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΤΟ Α.Τ ΘΗΡΑΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

 

 

Φωτό: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/91/Euro_Banknotes.jpg

Φωτό: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/91/Euro_Banknotes.jpg

Χρήματα, που χάνονταν με ανεξήγητο τρόπο. Παράξενες συμπτώσεις, που ωστόσο ήταν δύσκολο να συνδεθούν με τα περίεργα συμβάντα. Και μαζί, το δράμα μιας υπαλήλου-υπέυθυνης που αδυνατούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Όλα αυτά στα ΕΛΤΑ Εμπορείου. Κατά μυστηριώδη τρόπο, εξαφανίζονταν ή “απαλλοτριώνονταν” χρήματα. Όχι τεράστια ποσά. Από 100 έω 300 ευρώ. Κάποιος χρυσοδάχτυλος δηλαδή, είχε βρει τον τρόπο να αρμέγει μια ισχνή αγελάδα. Ως που κάποια στιγμή, το συνεχές άρμεγμα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “www.santonews.com”, μόλις η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πληροφορήθηκε αυτή την περίεργη υπόθεση, προέβη στην ιδιοφυώς απλή πρακτική. Προσημέιωσε χαρτονομίσματα, τα τοποθέτησε στο χώρο φύλαξης και περίμενε τις εξελίξεις. Κάποτε- σήμερα δηλαδή- ήρθαν οι εξελίξεις. Μια 31χρονη από το Εμπορείο, είχε βρει τον τρόπο να ενισχύει το εισόδημά της. Εκμεταλευόμενη την εμπιστοσύνη της υπεύθυνης του παραρτήματος, καιροφυλακτούσε και μόλις ο χώρος παρέμενε χωρίς επιτήρηση, έσπευδε να πάρει το “χαρτζιλίκι” της. Μόνο που αυτή τη φορά, στάθηκε άτυχη και πιάστηκε με “το αρνί στην πλάτη”. Δηλαδή με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια.
Η υπόθεση- σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- οδεύει προς την Εισαγγελία Νάξου. Αλλά το ερώτημα, για τη Σαντορίνη μάλλον παραμένει: Ποιό είναι τελικά το έργο της Αστυνομίας;. Να αναζητεί και να συλλαμβάνει κλέφτες, απατεώνες και εμπόρους ναρκωτικών (https://www.santonews.com/sillipsi-emporou-narkotikon-sti-santorini.santonews) ή να ψάχνει απελπισμένους φυγάδες που θέλουν μόνο να κυνηγήσουν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης; (το ρεπορτάζ για την υπόθεση “διαφυγής”, ολοκληρώνεται με απρόσμενες πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν τι γίνεται-κυρίως πολίτες). Και φυσικά, σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπως της Σαντορίνης, που είναι τόσο δραματικά υποστελεχωμένο, ώστε και μόνο το συνάχι ενός -ή μιας- αστυνομικού, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα λειτουργίας.