ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

 

 

 

Κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη (φωτό-αρχείου, Mathew Fytros)

“Δύο εταιρείες κρουαζιερόπλοιων -για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία- ακυρώνουν τις κρουαζιέρες τους στα ελληνικά νησιά.

Η Celebrity Cruises, που ίδρυσαν τα αδέλφια Αντώνης και Δημήτρης Χανδρής και σήμερα ανήκει σε ναυτιλιακό κολοσσό, ακύρωσε το πρόγραμμα κρουαζιερών που ήταν προγραμματισμένο για το πλοίο Celebrity Infinity στην Ευρώπη.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει πλέον ταξίδια στην Καραϊβική.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Celebrity Infinity είχε αναγγείλει επταήμερες κρουαζιέρες σε Κροατία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα.

Εξάλλου, άλλη μία εταιρεία που είχε προγραμματίσει κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά, η Crystal Cruises, ανακοίνωσε ότι υποχρεώνεται να ακυρώσει τις κρουαζιέρες των πλοίων Crystal Symphony  και  Crystal Serenity, που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Καραϊβική, επειδή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα η μητρική εταιρεία Genting Hong Kong.

Η Crystal Cruises, η οποία αποτελεί εταιρεία του ομίλου Genting Hong Kong από το 2016, γνωστοποίησε στην αγορά την ακύρωση των δρομολογίων των τριών κρουαζιερόπλοιων της μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρώσουν τις τρέχουσες κρουαζιέρες τους, αποβιβάζοντας επιβάτες στη Φλόριντα και την Αρούμπα το Σαββατοκύριακο. Το τρίτο κρουαζιερόπλοιο, το μικρότερο πολυτελές πλοίο Crystal Endeavor, το οποίο μόλις τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούλιο του 2021, πλέει σήμερα στην Ανταρκτική και αναμένεται να επιστρέψει στην Ushuaia της Αργεντινής στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Crystal ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες των τριών κρουαζιερόπλοιων μέχρι τα τέλη Απριλίου 2022.

«Η αναστολή των εργασιών θα δώσει στη διαχειριστική ομάδα της Crystal την ευκαιρία να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησης και να διερευνήσει διάφορες επιλογές για το μέλλον», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.

Η Genting Hong Kong υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης της εταιρείας πριν από ημέρες, δηλώνοντας ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις δραστηριότητες της ασιατικής εταιρείας κρουαζιέρας Dream Cruises. Η εταιρεία διευκρίνισε επίσης ότι «μερικά περιουσιακά στοιχεία ενδέχεται να πωληθούν».

https://www.mononews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *