Site icon Santonews

Ακόμη μια εργολαβία καθαριότητας στο Δήμο Θήρας

ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  “Στις 29 Δεκεμβρίου 2022 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέα εργολαβία καθαριότητας στο Δήμο Θήρας με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των συμπραττουσών παρατάξεων Ρούσσου-Ορφανού που συναποτελούν τη διοίκηση του Δήμου.

  Η νέα εργολαβία καθαριότητας που έχει αντικείμενο τον οδοκαθαρισμό και την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων θα έχει διάρκεια 2 + 1 έτη δηλαδή από το 2023 έως το 2025. Το κόστος της υπολογίστηκε σε 2.777.395,80€ για κάθε έτος, και συνολικά μέχρι τη λήξη της υπολογίζεται να δαπανηθούν 8,3εκ ευρώ. Θα περιλαμβάνει τον οδοκαθαρισμό με 28 εργάτες συν 8 επιπλέον την καλοκαιρινή περίοδο, την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και την αποκομιδή απορριμμάτων με υποζύγια.

  Ο Δήμαρχος Α. Σιγάλας που θα «έδιωχνε τον εργολάβο την επόμενη ημέρα» των εκλογών, προκήρυξε κατά τη διάρκεια της θητείας του δύο εργολαβίες καθαριότητας για να αντικαταστήσουν την μια του παρελθόντος που τα συμπεριελάμβανε όλα. Επιπλέον πήρε αποφάσεις για τέσσερεις παρατάσεις και δύο απευθείας αναθέσεις της εργολαβίας του 2016 που δεν αποδεχόταν ως αντιπολίτευση και εύρισκε υπερτιμημένη.

Οι λανθασμένες του επιλογές με τη στήριξη των συμπραττουσών παρατάξεων, περί πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από τον Δήμο και η έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας, τον οδήγησε σε πλήρη αποτυχία. Οι λανθασμένες αυτές επιλογές είχαν επισημανθεί από τον επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκο Ζώρζο σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και διοικητικά ακολουθεί μακρά διαδικασία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης λόγω του ότι πρόκειται για διαγωνισμό εκατομμυρίων. Ευκταίο είναι η Σαντορίνη να είναι καθαρή το καλοκαίρι του 2023″.

Exit mobile version