Site icon Santonews

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, ΜΙΛΑ Η ΕΕΚΦΝ

 

 

 

   “‘Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κατόπιν της χθεσινής συνάντησης του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΛΠ, όπου και αυτή την φορά απέβει άκαρπη η συζήτηση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη ζημιά στον χώρο της κρουαζιέρας, από την συνεχιζόμενη απεργία των λιμενεργατών.

Επισημαίνει ότι, οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, στην εθνική οικονομία, τους απασχολούμενους στην λειτουργία του λιμένα, καθώς και πολλούς άλλους του χώρου εξυπηρέτησης της κρουαζιέρας, θα είναι σοβαρές και απρόβλεπτος ο χρόνος διάρκειας απομάκρυνσης των πλοίων από τον Πειραιά, αν οι διαχειρίστριες εταιρείες πάρουν οριστικές αποφάσεις αλλαγών των δρομολογίων, με κατεύθυνση των πλοίων σε άλλους λιμένες.

Μία τέτοια απόφαση, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να έρθει, εάν συνεχιστεί η απεργία, υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει και άλλους Ελληνικούς λιμένες των κυκλικών ταξιδίων των κρουαζιεροπλοίων, που έχουν αφετήριο και τερματικό τον λιμένα του Πειραιά – λειτουργούντος ως home port.

Προς αποτροπή ενός τέτοιου σοβαρού δυσάρεστου γεγονότος, η ΕΕΚΦΝ απευθύνει σε όλους τους αρμόδιους φορείς (τον ΟΛΠ, τους εργαζόμενους, τους κυβερνητικούς παράγοντες και το ΤΑΙΠΕΔ), όπως πράξουν ότι είναι δυνατόν για να λήξει η επί μακρόν απεργία στον λιμένα του Πειραιά και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των χιλιάδων επισκεπτών – τουριστών”.

Exit mobile version