ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΛΟΓΩ COVID-19

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (ΣΩ. Τ. ΛΕΣ), ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

 

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αιτηθούμε την διευθέτηση των περαιτέρω μέτρων στήριξης τα οποία έχετε προαναγγείλει.

 

Καθότι ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πόρους εσόδων του κράτους, σ’ αυτήν τη πρωτόγνωρη κατάσταση αποτελεί και έναν από τους περισσότερο πληγέντες.

 

Ενδεχομένως, ο κλάδος μας και ειδικότερα οι επιχειρήσεις των τουριστικών λεωφορείων χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στήριξης και χρηματοδότησης έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στην «καινούργια» αυτή πραγματικότητα.

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις διευκολύνσεις και τις μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε φόρους και υπηρεσίες. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές ή ακόμη χειρότερα είχαν μηδαμινά έσοδα, γεγονός που δυσχεραίνει την αποπληρωμή των φόρων και τρεχόντων δανείων.

 

 

Το Σωματείο μας επιδιώκει την παροχή των περαιτέρω μέτρων στήριξης όπως:

 

• Ενίσχυση-επιδότηση για την απώλεια εσόδων και αξίας παγίου τους, όλων των τουριστικών λεωφορείων δηλαδή ύψους 7.000€-10.000€ ανά λεωφορείο.
• Παράταση της δυνατότητας θέσης σε ακινησία των τουριστικών λεωφορείων ΔΧ εώς ότου επέλθει η κανονικότητα στον κλάδο μας.

• Όσον αφορά το εγγυοδοτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 3,5 δις (μικρομεσαίες-μεγάλες επιχειρήσεις), πρέπει να αναφερθεί ότι εξ’ αυτών πολλές ενώ έχουν εγκριθεί ακόμη δεν έχουν λάβει το δάνειο.
• Μείωση των τελών κυκλοφορίας καθότι συγκριτικά με τα ΚΤΕΛ συνεχίζουμε να πληρώνουμε το πλήρες ποσό.
• Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές από 24% στο 13% έγινε μόνο για την περίοδο 1ης Ιουνίου-31ης Οκτωβρίου.
Παρακαλούμε στην νομιμοποίηση του μέτρου.
• Πάγωμα των χρηματοδοτικών μισθώσεων-leasing των πληττόμενων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και των τρεχούμενων δανείων για τουλάχιστον 1 έτος.

 

Καθότι ο κλάδος μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως όλη η Ελληνική κοινωνία, ευελπιστούμε και αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας για την διευθέτηση των αιτημάτων μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *