ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: ΣΠΑΝΙΟ ΡΕΚΟΡ-Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

 

 

  «Τούτη την Άνοιξη , η προσφορά σας ήταν πιο πολύτιμη από ποτέ….»

 

Κάτω  από  πρωτόγνωρες  και δύσκολες συνθήκες  ολοκληρώθηκε  χθες (10/05/2020) η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.

Για μια ακόμη φορά, οι εθελοντές  αιμοδότες  του νησιού μας  εξέπληξαν ευχάριστα .  Άνθρωποι κάθε φύλου, ηλικίας , εθνικότητας, ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της  ανθρωπιάς  και πρόσφεραν αίμα, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα  αυξημένες .

Η πανδημία και οι πιθανοί κίνδυνοι δεν πτόησαν τους αιμοδότες  που προσήλθαν μαζικά και, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, περίμεναν υπομονετικά  για να προσφέρουν το δώρο της ζωής σε όσους συνανθρώπους μας  το έχουν ανάγκη.

 

 

Το αποτέλεσμα της 57ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Σαντορίνη απέδειξε περίτρανα τη διάθεση για συμπαράσταση και στήριξη στο συνάνθρωπο και μας γέμισε ελπίδα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό που χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα.

 

 

  Στην αιμοδοσία αυτή προσήλθαν  1.328 αιμοδότες εκ των οποίων απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους 180. Συγκεντρώθηκαν 1.148 μονάδες αίματος.  Οι νέοι αιμοδότες ανήλθαν στους 366.

  • Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς και νοσηλευτές, της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», για την επιστημονική και συγχρόνως ανθρώπινη βοήθειά τους στη διαδικασία της αιμοδοσίας.
  • Ευχαριστούμε όλους τους φορείς του νησιού, Επαρχείο, Δήμο, δημοτικές και τοπικές Κοινότητες , τοπικά μέσα ενημέρωσης, εθελοντές της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, αλλά και όσους πρόσφεραν το χρόνο και την ενέργειά τους για την άρτια  οργάνωση και ολοκλήρωση αυτής της αιμοδοσίας .
  • Ιδιαίτερα όμως ένα μεγάλο ΕΥΓΕ και άπειρες ευχαριστίες σε όλους  τους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας , κυρίως  σε αυτούς που πρόσφεραν αίμα για πρώτη φορά  και τους καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια των Εθελοντών Αιμοδοτών.

 

 

Με την ανιδιοτελή προσφορά αίματος, οι εθελοντές αιμοδότες , έδωσαν και πάλι την ουσιαστική σημασία στην έννοια  Άνθρωπος και ενίσχυσαν τους ακατάλυτους πραγματικούς δεσμούς  που κρατούν ενωμένη μια κοινωνία  στους δύσκολους  καιρούς  και της δίνουν αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον.

 Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο και μέχρι τότε υγεία σε όλους και καλό καλοκαίρι.

 

                             ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *