ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1956, ΘΑ ΑΝΑΚΥΨΟΥΝ ΠΑΛΙ;

 

 

 

dav

  Αντιγράφω, την επίσημη ανακοίνωση: “

 

  “Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εντός των ορίων του οικισμού Καμαρίου, καλούνται να λάβουν γνώση των Κτηματογραφικών Διαγραμμάτων & Πινάκων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας στο διαδίκτυο (www.thira.gr), ώστε να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους επί των διαγραμμάτων, αλλά και να καταθέσουν την προβλεπόμενη δήλωση ιδιοκτησίας ακινήτου για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις των διαγραμμάτων και πινάκων”.

 

 

Φυσικά, είναι μια καλή εξέλιξη, η εφαρμογή του νόμου και στερεοποίηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που οι πολίτες έχουν.  Μόνο που το Καμάρι, έχει κάποιες διαφορές. Πρώτον, είναι καινούριο χωριό. Φτιάχτηκε μετά το 1956 και τον φοβερό σεισμό, όταν μεταγκατασάθηκε το χωριό της Επισκοπής (Μέσα) Γωνιάς. 

 

  Από τότε, ξεκίνησαν τα ντράβαλα. Δόθηκαν σπίτια (οι Θόλοι πάνω από το γήπεδο), αλλά όχι τίτλοι ιδιοκτησίας. Παραχωρήθηκαν Στάβλοι, αλλά πάλι με προχειρότητα, ενώ αργότερα πέρασαν στο ΕΤΑΔ (ΤΑΕΔ-ΤΑΙΠΕΔ ούτε οι τροτέζες, δεν αλλάζουν τόσα ονόματα).

 

  Έγιναν αργότερα αγοραπωλησίες. 

 

  Και για την ώρα, μένουμε, εδώ. Ο ηλικιωμένος που πήρε ένα Θόλο για να στεγαστεί, αν το δηλώσει θα το σώσει;. ή είναι στον αέρα;. Το Κάμπινγκ, είναι κοινωνικός χώρος ή οικόπεδο ευκαιρίας;. 

 

 

Θα περάσουν δύσκολες ώρες, οι Καμαριανοί. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *