Site icon Santonews

Αφού διασώθηκαν οι διακοπές των εκλεγέντων, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας

 

 

Η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

“Μετά την συμβολική απαξία της Λαϊκής ψήφου, το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, εδέησε να βγει από την εορταστική ραστώνη.  Θα συνεδριάσει, για να συγκροτηθεί σε σώμα. Οι άλλοι Δήμοι, δεν διακοπάριζαν αρειμανίως και φρόντισαν να κάνουν την ουσιαστική, αλλά και εξόχως συμβολική εναρκτήρια, συνεδρίαση. Νομότυπη βεβαίως η καθυστέρηση, μιας και ο νόμος προβλέπει πως η πρώτη συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Εντάξει, η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, επέδειξε πρεμούρα να ξεκινήσει άμεσα τη Δημοτική Περίοδο. Αλλά τότε, ο Δήμος Θήρας γιατί μπήκε στον κόπο να συγκαλέσει τη συνεδρίαση για 2 Ιανουαρίου και μετά να ανασκευάσει;. Για να μη χαλάσουν οι διακοπές των Συμβούλων κατά το “να μη χαλάσουμε τα μπάνια του λαού”;.

Ο λαός, τίμησε τους Δημοτικούς Συμβούλους με την ψήφο του. Οι ίδιοι, προτίμησαν τα ιαματικά λουτρά, τα πολύβουα Mall, τις Ταϊλάνδες και τις σέλφι στα χιόνια. “Μια ζωή την έχουμε, άλλωστε. Όπως και μια ψήφο, όμως. Ο “κυρίαρχος λαός”, μόλις δέχτηκε ένα πρώτο “δε βαριέσαι”!.

 

 

“ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ( ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ 30 ΜΗΝΩΝ).

 

 

 

“Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα ΔΑΠΠΟΣ την ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 17:00′, ώστε να διεξαχθεί η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής , σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 4 και 8 του Ν. 5056/2023 και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ειδική Συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής που είχε προγραμματισθεί για την ΤΡΙΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ματαιώθηκε λόγω έλλειψη απαρτίας (Αρ. Εyκ.1327 Υπ.ΕΣ. ενότητα 4.4.)”.

Exit mobile version