ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ “ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ”: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ο ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΘΗΡΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

 

 

 

Με αφορμή την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας και μέλους του Δ.Σ του Ιδρύματος “Λ&Ε Νομικού” (Τελεφερίκ)κ. Πέτρου Καραμολέγκου, ο Αερολιμενάρχης Θήρας κ. Δημήτρης Γάκης, ξεκαθάρισε το Νομικό Πλαίσιο, με βάση το οποίο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δίνει το “πράσινο φως” για την απογείωση και προσγείωση του αεροσκάφους το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα.

Ο κ. Γάκης, είπε χαρακτηριστικά:

“Το νομικό πλαίσιο που κινείται το σκάφος, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, 150/2005, το αεροπλανάκι έχει δύο ιδιότητες: μια ως υγειονομικό με την κίνηση του ΕΚΑΒ και μια ως ιδιωτικό. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Οι πτήσεις του ΕΚΑΒ είναι Νοσοκομειακές, και βέβαια σαν ιδιωτικό αεροσκάφος, μπορεί να εκτελέσει και διάφορες άλλες πτήσεις που τις εντέλλει το Δ.Σ του Ιδρύματος Νομικού.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω, είναι πως για τις πτήσεις εκείνες, για τις οποίες δεν εντέλλεται από το ΕΚΑΒ, δουλεύουμε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ζητάμε το έντυπο “731”, ένα επίσημο έντυπο, πάνω στο οποίο υπογράφουν όλοι οι επιβάτες, ότι γνωρίζουν πως είναι δωρεάν η μεταφορά τους. Και δεν θα έπρεπε να είχαν πληρώσει οποιοδήποτε κόμιστρο γι αυτήν.

 

“Θα είμαι πολύ αυστηρός, στην τήρηση του νόμου και να μην έχουν διάφορες βλέψεις ότι μπορεί το αεροσκάφος να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους”, είπε ο κ. Γάκης

Η ΥΠΑ κι εγώ προσωπικά, θα είμαι πολύ αυστηρός, στην τήρηση του νόμου και να μην έχουν διάφορες βλέψεις ότι μπορεί το αεροσκάφος να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *