Site icon Santonews

Α.Πατηνιώτης: “Νέα δυναμική εξέλιξη, ανάπτυξη και χαρτογράφηση του ελληνικού αθλητισμού”

 

 

Με αφορμή τις επίσημες εξαγγελίες του Υπουργού Αθλητισμού Κ. Γιάννη βρούτση, ο κ. Αντρέας Πατηνιώτης Αντιπρόεδρος του ΑΟ Θήρας και  μέλος του Δ.Σ του ΟΑΚΑ, προέβη σε δήλωση για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον αθλητικό χώρο:

 

“Οι εξαγγελίες του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση σηματοδοτούν μια πορεία ανάπτυξης, διαφάνειας και ουσιαστικής στήριξης του αθλητικού χώρου. Χωρίς υπερβολή, δημιουργούν ένα νέο τοπίο και ουσιαστικά το χαρτογραφούν, ενισχύοντας τις δομές του, ξεκαθαρίζοντας τους όρους , οδηγώντας σε μια νέα αντίληψη αναγνώρισης, χρηματοδοτικής ενίσχυσης και δυναμικής κοινωνικής διαδραστικότητας.

 

Ειδικά, ο πυλώνας «Κούρος», θέτει επιτέλους στο προσκήνιο όχι την απλή καταγραφή, αλλά και την αναγκαία πιστοποίηση λειτουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Αποτελεί πλέον γεγονός, πως σύλλογοι, σωματεία και οργανισμοί αποδεικνύουν τα εχέγγυα ουσιώδους λειτουργίας τους και διαχωρίζονται από οντότητες «σφραγίδες», που εξυπηρετούν οικονομικά, τοπικιστικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα, εμφανίζοντας μηδενική δραστηριότητα και ανύπαρκτη προσφορά.

Για πρώτη φορά, οι πολίτες-ωφελούμενοι, θα έχουν ψηφιακή και πλήρη λειτουργική εικόνα, εύρος δραστηριοτήτων και εύκολη πρόσβαση σε δομές, εγκαταστάσεις, προπονητική και επιστημονική στήριξη. Με τον τρόπο αυτό, κάθε αθλητική οντότητα θα μπορεί να λειτουργεί πολυεπίπεδα τόσο στο οργανωμένο αγωνιστικό κομμάτι των επίσημων διοργανώσεων, όσο και στη δημιουργία και λειτουργία σοβαρών ακαδημιών και μαζικού Αθλητισμού για όλους.

 

Ταυτόχρονα, οι χρηματοδοτήσεις τόσο από την Πολιτεία, όσο και αποκεντρωμένους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, γίνεται δικαιότερη και με ισχυρότερο κοινωνικό αποτύπωμα. Και φυσικά, ισχυρός άξονας είναι και η δέσμευση για την πλήρη εφαρμογή του κριτηρίου της Νησιωτικότητας, κάτι που αποτέλεσε την πρώτη βασική δέσμευση του Υπουργού.

Οι 7 πυλώνες και ο «Κούρος», αποτελούν μια μεγάλη εξέλιξη ικανή να στηρίξει το οικοδόμημα του Ελληνικού Αθλητισμού και να δημιουργήσει προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης για το νησιωτικό αθλητισμό και τους λειτουργούς του.

Αντρέας Πατηνιώτης

Αντιπρόεδρος Α.Ο Θήρας- Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ”.

Exit mobile version