Site icon Santonews

7Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ

 

 

Πρόσκληση για γονείς, εκπαιδευτικούς και για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο ενοριακός παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, σας προσκαλεί στην 7η εισήγηση του προγράμματος της Σχολής Γονέων η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά και ώρα 11:00π.μ. – 12:30π.μ..

Εισηγήτρια της συνάντησης αυτής, είναι η κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου,ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος, με θέμα διάλεξης “Μπορούμε να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά”.

Σκοπός του σεμιναρίου:

Ποιός γονιός δεν θα ‘θελε να μεγαλώσει παιδιά χαρούμενα , ψυχικά υγιή με στόχους και με όραμα. Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό… Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα καλύτερα παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας για έκτο χρόνο.

Διακατέχονται από αγωνία, ανησυχία για το πώς θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε το παιδί τους να ανταποκριθεί μελλοντικά στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών. Αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μεταφράζεται με αδυναμία να τα πλησιάσουν και να ασχοληθούν με τις ψυχικές τους ανάγκες. Ο γονεϊκός ρόλος γίνεται τελετουργικός και διεκπεραιωτικός με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεγαλώνουν μόνα τους παρέα με τον υπολογιστή και τα ηλεκτρονικά…

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στα συμπτώματα άγχους στα παιδιά από νωρίς, στις διαταραχές στη συμπεριφορά, στον ύπνο, στις δυσκολίες στο σχολείο κλπ.

Και όμως μπορούμε να τα αλλάξουμε , βελτιώνοντας την επικοινωνία μαζί τους . Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, χρειάζεται διάθεση, γνώση, παρατηρητικότητα και όρεξη για αλλαγές. Δεν υπάρχουν ιδανικοί γονείς, υπάρχουν όμως υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους και είναι πρόθυμοι να τα κάνουν ευτυχισμένα.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Exit mobile version