7,8 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

 

 

“Με το ποσό των 7,8 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια ενισχύει τις λιμενικές υποδομές των νησιών, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη και χρηματοδότηση, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Το ποσό των 7,8 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την άρση της απομόνωσης των νησιών και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στόχος είναι η ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου – εξόδου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κατάλληλων δράσεων που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σύνδεσης των νησιών με την υπόλοιπη Περιφέρεια, καθώς και με τις πύλες εισόδου – εξόδου της Περιφέρειας, με σκοπό την προώθηση της ισόρροπης χωρικής ανάπτυξης και την εξασφάλιση ισοδύναμης μεταφορικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ» συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης ύψους 7.824.591 ευρώ, για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους:

  1. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου)
  2. Δήμους Ρόδου, Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου – Ερμούπολης και
  3. τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Νότιας Δωδεκανήσου, Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν στοχεύουν στην ανάπτυξη υφιστάμενων λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Συγκεκριμένα, για την ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου – εξόδου της Περιφέρειας, θα χρηματοδοτηθεί η:

  • Βελτίωση, επέκταση λιμενικών υποδομών, όπως κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων μεταφορικών μέσων
  • Υλοποίηση κτιριακών έργων λιμενικής ζώνης, όπως κατασκευή επιβατικών σταθμών, στεγάστρων και βοηθητικών κτιρίων
  • Εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής προτάσεων είναι η 1η/12/2017 και  ημερομηνία λήξης η 31/01/2018.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *