«Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

«Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

The Way, Μάρτιν Σιν και Εμίλιο Εστέβεζ (πατέρας και γιος) πρωταγωνιστούν σε μια κοινωνική ταινία

The Way, Μάρτιν Σιν και Εμίλιο Εστέβεζ (πατέρας και γιος) πρωταγωνιστούν σε μια κοινωνική ταινία

 

 

    Την ταινία του Εμίλιο Εστέβεζ  « Ο Δρόμος» (The Way) πρόκειται να προβάλει  Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας (Κ.Λ.Θ.), σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας. Πρόκειται για μια κοινωνική ταινία όπου ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον πατέρα του Μάρτιν Σην («Αποκάλυψη τώρα», «Ο πληροφοριοδότης» κ.α), σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας κατα μήκος της Ιβηρικής χερσονήσου.  Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 19/5/13,  στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι στις 20.45,  με ελεύθερη είσοδο.

 

 «Ο Δρόμος»

 

Αφορμή για την έκτακτη αυτή προβολή είναι η υλοποίηση προγράμματος Χαρτογράφησης, Συντήρησης & Σήμανσης των παλιών δρόμων και των μονοπατιών της Θήρας και της Θηρασίας από το Δήμο Θήρας.

 

Από το WAY των Πυρηναίων ….  στο WAY της Σαντορίνης

 the way2

 

 

  Μία σηματοδοτημένη πεζοπορική διαδρομή από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό, σε μήκος 800χλμ. πάνω στα Πυρηναία της Ισπανίας, γίνεται, στην όμορφη κινηματογραφική ταινία του Εμίλιο Εστέβεζ, η αφορμή για την επαφή, συναισθηματική και πνευματική, του γονιού-πατέρα με το χαμένο γιο του.

 

 Η ταινία διαδραματίζεται στις πιο όμορφες γωνιές της ηπειρωτικής Ιβηρικής, μέσα σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον, σε αναλλοίωτα από το χρόνο ισπανικά χωριά και στις άψογα διατηρημένες πόλεις, σε μνημεία πολιτισμού και μέσα από τις δαιδαλώδεις αλλά τόσο ενδιαφέρουσες ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις.

  Και ήταν η ταινία αυτή μια αφορμή, μια ευκαιρία, για μια άλλη σύνδεση, πεζοπορική και σηματοδοτημένη, πάνω στο υπέροχο σώμα της «Καλλίστης» των νησιών του ηλιόλουστου Αιγαίου. Μία διαδρομή, που θα αρχίζει από το Φάρο του Ακρωτηρίου του νησιού μας και θα φτάνει στο μοναστήρι της Παναγιάς στην Κερά της Θηρασιάς. Μια «Στρογγύλη» διαδρομή μήκους κοντά στα 70 χλμ. που θα δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο-περιηγητή όχι μόνο να γνωρίσει τα δυό ξακουστά νησιά αλλά και να βιώσει και να αισθανθεί αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τού προσφέρει ο μαζικός τουρισμός της περιόδου της τουριστικής αιχμής.

 

Και είναι αυτή μιά πρόταση, για μιά διαφορετικού είδους και ποιότητας σχέση τού επισκέπτη με τα νησιά μας, μιά σχέση που ως βάση θα έχει όχι τόσο τον τουρισμό τής παραλίας όσο τον πολιτισμό και τις τόσο ευ-αίσθητες αιγαιοπελαγίτικες αξίες ακολουθώντας τα ριμίδια και τα μονοπάτια της ελαφρόπετρας και της ομορφιάς.

 Ενημερωση απο το Δημαρχο για τα μονοπατια της Σαντορινης

 

  Της προβολής, θα προηγηθεί μικρής διάρκειας ενημέρωση σχετικά με τα Μονοπάτια της Σαντορίνης, με συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου, του Σύμβουλου Ανάπτυξης Περιοχών Πεζοπορικού Ενδιαφέροντος κ. Κώστα Ζαρόκωστα, της αρχιτέκτονος κ. Βούλας Διδώνη – Μποζινέκη, του Προέδρου της Κ.Λ.Θ κ. Βαμβακούση Χριστόφορου και των Καθηγητών του ΕΠΑΛ Θήρας  κ.κ.  Ελευθερίου  Κωνσταντίας  και Σκουλουδάκη Αθανάσιου.Η Κ.Λ.Θ. και ο Δήμος Θήρας ευχαριστούν θερμά το Οινοποιείο Μπουτάρη – Μεγαλοχώρι Θήρας για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας προβολών .

 

The Way, Μάρτιν Σιν και Εμίλιο Εστέβεζ (πατέρας και γιος) πρωταγωνιστούν σε μια κοινωνική ταινία