«7 ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ»

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗγατες

Ζαχαρίας Μαυροειδής είναι ένας ταλαντούχος νέος σκηνοθέτης (γιος της σπουδαίας αρχιτέκτονος Κλαίρης Παλυβού). Η Σαντορίνη, ήταν πάντα ένας από τους χώρους που είχαν θέση στη ζωή του. Ώσπου, ανακάλυψε τις γάτες. Τις γάτες της Σαντορίνης που με τη νωχελικότητα και το νάζι τους έχουν μπει στις σελίδες ακόμα και μεγάλων εφημερίδων. Η δική του σαντορινιά γάτα, λέγεται «πενικιλίνη» και εξ αιτίας της –εν μέρει- ο Μαυροειδής αποφάσισε να γίνει και συγγραφέας. Με ένα βιβλίο για γάτες. Αριστοκρατικές, αλήτισσες, μποέμισες και ψαρόγατες .
Η παρουσίαση του βιβλίου, που είναι αφιερωμένο στη Σαντορίνη, έγινε στην «Εστία του Πύργου» (όσα καλά κι αν γράψω φέτος για την Εστία θα είναι λίγα), με κύριο ομιλητή το Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο. «Ήταν σα να διαβάζω μια ταινία», είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να αποδώσει αυτή τη συνεχή εναλλαγή εικόνων που όμως προκύπτουν από λέξεις και φράσεις. Το απέδειξε λίγο αργότερα ο Πυργιανός ηθοποιός Σαμψών Φύτρος που διαβάζοντας θαυμάσια κάποια αποσπάσματα έκανε πολλούς ( τέλος πάντων από αυτούς που βρέθηκαν εκεί, γιατί ήταν μέρα με 4 εκδηλώσεις) να ονειρεύονται γάτες. Τόσο που, αν κάποιος πονηρός έφερνε καμιά 20ριά αδέσποτες έξω από το εντευκτήριο της «Εστίας» θα είχαν βρει όλες αναδόχους.

01-01_7PSYCHEScover.inddΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μεγάλωσε στο Χαλάνδρι, σε μια μονοκατοικία γεμάτη γάτες. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θέατρο στη RESAD της Μαδρίτης, για να καταλήξει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Το 2011 ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Ο ξεναγός.
Η ιστορία της εφτάψυχης Μαρί Σαντάλ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.Εκδόσεις Polaris.