5 ΧΡΟΝΙΑ SANTORINI ARTS FACTORY-TETAPTH 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΑΣ «ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ»,  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ Χ. ΑΣΙΜΗΣ

 

 

 

«Εφέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια παραγωγής πολιτισμού στο SAF, στον ιστορικό χώρο του εργοστασίου τομάτας “Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ”, στη Βλυχάδα της Σαντορίνης.

Η συμβολή στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του νησιού μεγάλη, αντισταθμίζοντας την αλλοίωση τόσο του περιβάλλοντος του νησιού όσο και την ανθρώπινη “μανία” να θυσιαστούν τα πάντα στον βωμό του ευκαιριακού οφέλους από τον τουρισμό.

Κόντρα στα σημεία των καιρών, το Εργοστάσιο Τεχνών, δείχνει σε ντόπιους και επισκέπτες ότι ακόμα παράγεται πολιτισμός στη Σαντορίνη υψηλού επιπέδου.

Παρακολουθώντας πολλές από τις όντως επιτυχημένες εκδηλώσεις, ξέχωρα από την ψυχική ικανοποίηση πού εισέπραξα, συνειδητοποίησα αλλά και προβληματίστηκα εικαστικά, βλέποντας ότι το τεχνητό νυχτερινό φως των έγχρωμων προβολέων, δημιουργεί έναν ενδιαφέροντα κόσμο σε σχέση με αυτόν του φυσικού φωτός της ημέρας.

Αυτήν λοιπόν την ιδιαίτερη αίσθηση, θέλησα να μεταφέρω στα έργα που εκθέτω, αφ’ ενός ως μια ζωγραφική πρόκληση και αφ’ εταίρου αιχμαλωτίζοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του νυκτερινού αυτού τοπίου να την προσφέρω και σε σας, μέσω της ζωγραφικής μου προσπάθειας.

Χ. Ασιμής

Ο Χριστόφορος Ασιμής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και επέστρεψε στη Σαντορίνη για να εκφράσει τη δημιουργική του εμμονή και τις ευαισθησίες που ξυπνούσαν μέσα του το φως και το τοπίο του νησιού.

Η υπογραφή του είναι συνώνυμη με τη μοναδικότητα των απεικονίσεων του νησιού και γι’ αυτό είναι γνωστός ως «ζωγράφος τη Σαντορίνης».

Η υψηλή αισθητική αξία των έργων του, αποκαλύπτει την πρωτοτυπία του οράματός του και από την αρχή της καριέρας του έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην απεικόνιση του τόπου γέννησής του.

Έργα του καλλιτέχνη κοσμούν το σύνολο του εσωτερικού του Καθεδρικού ναού της Σαντορίνης και θεωρούνται εξαίρετα δείγματα βυζαντινής τέχνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *