«4o Μαθητικό Φεστιβάλ 2021»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ

 

 

 

  “Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση του φετινού 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 την εβδομάδα 10-16 Μαΐου 2021. 

 

 

  Βιώνοντας όλοι μας σήμερα μία κρίση που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, παρατηρούμε να δοκιμάζεται ένα σύνολο βασικών συστημάτων της σύγχρονης κοινωνίας, ο αντίκτυπος του οποίου φέρνει έντονη επιρροή και αλλαγές στην ψυχική μας υγεία.

Είναι ήδη δύσκολο αυτό που ζούμε και ακόμη δυσκολότερο για τα παιδιά και τους εφήβους που δε γνωρίζουν ακόμη το πώς να διαχειριστούν μία τέτοια δύσκολη συγκυρία. Τα παιδιά υποφέρουν από την απώλεια της έως τώρα γνώριμης ζωής και δραστηριότητάς τους, των φίλων τους και της καθημερινής τους ρουτίνας και για το λόγο αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο να τους παρέχουμε την αίσθηση ηρεμίας, ασφάλειας και προστασίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν να επεξεργαστούν αυτές τις ραγδαίες αλλαγές στη ζωή τους.

 

 

  Στην προσπάθειά της να συμβάλει –έστω και λίγο– στη διατήρηση αυτής της γνώριμης καθημερινότητας, η ομάδα της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, που μετράει ήδη στο βιογραφικό της τα τρία προηγούμενα Μαθητικά Φεστιβάλ (2017, 2018, 2019), αποφάσισε να διοργανώσει το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2021. 

Αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία τόσο της περυσινής όσο και της φετινής σχολικής χρονιάς, δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιο παιδί, όποια τάξη, όποιο σχολείο θέλει να παρουσιάσει το προσωπικό ή συλλογικό του έργο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσα από την ιστοσελίδα (www.thiret.org) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb: @thiret2006) της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 10-16 Μαΐου 2021. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής θα προβάλλονται τα έργα και οι δράσεις των παιδιών μας, δίνοντας τους έτσι ένα βήμα για έκφραση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Η φετινή θεματολογία είναι ελεύθερη, αρκεί να μπορεί να προβληθεί διαδικτυακά. Ενδεικτικές προτάσεις:

  • Αρχείο Φωτογραφίας (Ζωγραφική, Εγκατάσταση-Installation, Γλυπτική, Φωτογραφία)
  • Αρχείο Βίντεο (Video Art, Ντοκιμαντέρ, Ταινία μικρού μήκους, Performance, Χορός, Θέατρο, Μουσική εκτέλεση, Ανάγνωση)
  • Αρχείο Ήχου (Θέατρο, Μουσική εκτέλεση, Ανάγνωση, Θεατρικό αναλόγιο)
  • Αρχείο Κειμένου (Θεατρικό, Πεζό-Παραμύθι, Ποίημα)

Για λεπτομέρειες/διευκρινήσεις σχετικά με τη θεματολογία, μπορείτε να απευθυνθείτε  στο email: thiret2006@gmail.com, καθώς και στο τηλέφωνο 697 4123 470, κ. Ιωάννα Βαμβακούρη. Επιπλέον, έργα που μπορούν να παρουσιαστούν σε έκθεση θα συγκεντρωθούν στο χώρο του σταθερού υποστηρικτή του θεσμού, Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας, «Δ. Νομικός», για το διάστημα 15 Μαΐου με 30 Ιουνίου 2021 (η επίσκεψη στην έκθεση θα γίνεται με ατομική ευθύνη του γονέα και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη).

Το κάθε παιδί |σχολείο μπορεί να συμμετέχει με όποιο τρόπο επιθυμεί, δηλώνοντας συμμετοχή στο email: thiret2006@gmail.com,  μέχρι τις 31/03/2021.

Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν στο email: thiret2006@gmail.com μέχρι τις 23/04/2021.

Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να δημιουργήσουμε από κοινού μια μαθητική γιορτή, αντάξια των προσδοκιών και της εποχής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θερμή σας ανταπόκριση.

 

Εκ μέρους του ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρείας”. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *