Site icon Santonews

3.000 ΧΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

 

 

 

«Ένα απίστευτο ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων για να βοηθήσουν τα ζωάκια της Σαντορίνης.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, η Αντζέλικα και ο Μάικ βρέθηκαν για διακοπές στη Σαντορίνη και αποφάσισαν να επισκεφτούν το Καταφύγιο. Μόλις είδαν τα ζώα και έκαναν μερικούς περιπάτους με τα σκυλάκια, κάθισαν στην παραλία για να πιούν ένα ποτό και τότε τους γεννήθηκε μια ιδέα. Κινούμενοι από την καλοσύνη τους γι αυτά τα πλάσματα, σκέφτηκαν πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες σε χώρες όπως η Ελλάδα και αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι αυτό. Ο Μάικ, είχε την έμπνευση να δημοσιοποιήσει μια εικόνα της εισόδου του Καταφυγίου με την προτροπή «φέρτε λίγη τροφή για τα ζωάκια αυτά που είναι ξεχασμένα και παραγκωνισμένα από την αίγλη αυτού του νησιού».

Μετά από μήνες κοινού σχεδιασμού με την αδελφή οργάνωσή μας στη Γερμανία, η εταιρεία μεταφορών του Μάικ αποφάσισε με γενναιοδωρία να διαθέσει ένα από τα φορτηγά της, καθώς και όλα τα καύσιμα και έξοδα γι αυτήν την επιχείρηση. Ήδη η TSV Santorini, είχε συγκεντρώσει κεφάλαια δωρεών για τη δημιουργία ενός δεύτερου στάβλου για τα ιπποειδή και ένα ανυψωτικό για όσα από αυτά που λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και τα οποία είναι πολύτιμα για το καταφύγιο. Επίσης μετέφεραν ένα μηχάνημα Ακτίνων Χ που δωρήθηκε στη Γερμανία.

Επιπλέον, ο Μάικ και η Αντζέλικα πήγαν πόρτα – πόρτα σε όλα τα σπίτια της πόλης τους, ενημερώνοντας παράλληλα και τα μέσα Ενημέρωσης της περιοχής τους για την προσπάθεια που κάνουν. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν με τη δωρεά ζωοτροφών για σκύλους, γάτες και ιπποειδή, καθώς και με χρήματα για το μακρύ ταξίδι τους.

Μετά από 5 ημέρες ταξιδιού, έφτασαν στον Πειραιά και σάλπαραν για τη Σαντορίνη. Δυστυχώς ο δρόμος για το Καταφύγιό μας δεν είναι προσπελάσιμος για τόσο μεγάλα φορτηγά κι έτσι αναγκαστήκαμε μαζί με τους μόνιμους και πιστούς εθελοντές μας (DIY Team) να τα μεταφέρουμε σιγά-σιγά και νιώσαμε σαν να ήταν Χριστουγεννιάτικη γιορτή, πάλι για εμάς.

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε αυτό το εκπληκτικό ζευγάρι που ξεπέρασαν κάθε σύνορο, την αδελφή οργάνωση TSV Santorini, και φυσικά όλους τους ανθρώπους που προσέφεραν από την καρδιά τους για κάθε μίλι αυτού του τόσο συγκινητικού ταξιδιού».

Exit mobile version