ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Άκαρπη η συνάντηση για το Νοσοκομείο

Άκαρπη η συνάντηση για το Νοσοκομείο

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

  Δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα η συνάντηση των εκπροσώπων της Θηραϊκής Κοινωνίας με το νέο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.  Όπως αναφέρουν πληροφορίες από συμμετέχοντες, το Υπουργείο φαίνεται σταθερά προσανατολισμένο στη λύση ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), με τον ιδιώτη επενδυτή να παίρνει το 51% και το μάνατζμεντ της νεόδμητης υγειονομικής μονάδας. Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει τη λειτουργία στο Δήμο και επειδή η συζήτηση (έπειτα από τις «κόκκινες γραμμές» που έβαλε η Επιτροπή Στήριξης), δεν κατέληξε σε σαφή συμπεράσματα, ανανέωσε το ραντεβού για μετά από δύο εβδομάδες, προκειμένου να κατατεθεί νέα εμπεριστατωμένη πρόταση.

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ

Τη γραμμή του προκατόχου του, ακολουθεί ο κ. Γεωργιάδης

Τη γραμμή του προκατόχου του, ακολουθεί ο κ. Γεωργιάδης

  «Δεν θα υπογράψω κάτι που δεν θέλει ο θηραϊκός λαός», φέρεται να είπε ο Υπουργός, τονίζοντας πάντως στη συνέχεια την απαρέσκειά του σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας. Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί την αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους, όταν δέχθηκε τα πιεστικά ερωτήματα της Επιτροπής που υπογράμμισε πως κατασκευάστηκε μια μονάδα κόστους 14.000.000 ευρώ, χωρίς πλάνο λειτουργίας.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο  Μητροπολίτης Θήρας Σεβασμιότατος Επιφάνιος, ο Δήμαρχος Θήρας, ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Ρούσσος, εκπρόσωποι της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ κ. Σερέτης, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος, εκπρόσωποι της Επιτροπής Στήριξης και υπηρεσιακοί παράγοντες.