21 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΝΟΣ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΤΥΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

 

 

 

    Τον συντάκτη του κειμένου, τον ξέρω. Κι όλα τα στοιχεία του τα έχω. Για αυτό και δημοσιεύεται. Διαβάστε τον και αναρωτηθείτε. Γενικά.

“21 χρόνια ξένος..

Ήταν τότε, παλιά, το μακρινό 1997 όταν μία οικογένεια από μία πόλη της Αλβανίας αποφάσισε να μεταναστεύσει για ένα καλύτερο αύριο. Όπως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι πήραν την σκληρή απόφαση να “δραπετεύσουν” από την μιζέρια και την φτώχια ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Μία οικογένεια από αυτές βρέθηκε στην Σαντορίνη, εγκαταστάθηκε μόνιμα εδώ και πάρα τις πολλές δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετώπιζαν, κατάφεραν να ενταχθούν και να εναρμονιστούν με την τοπική κοινωνία.

Ήσυχη οικογένεια, ποτέ δεν προκαλούσαν, ποτέ δεν δημιούργησαν θέμα, έκαναν φιλίες με “ξένους” και με ντόπιους. Έδειχνε λες και η κοινωνία τους είχε αποδεχτεί. Τα παιδιά τους μεγαλωμένα με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, όλα τα σχολικά τους χρόνια εδώ, από την πρώτη δημοτικού μέχρι και τις σπουδές τους. Σχεδόν είχαν ξεχάσει πως η καταγωγή τους είναι από άλλη χώρα και σίγουρα δεν πίστευε κανένας πως μετά από τόσα χρόνια θα γινόντουσαν αποδεχτες ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Μέχρι που έφτασε η ώρα το μικρότερο τέκνο της οικογένειας αυτής να αναζητήσει το δικό του σπίτι. Ξεκίνησε λοιπόν να αναζητά τακτικά τις αγγελίες και να ρωτάει φίλους και γνωστούς, ξέροντας ήδη το γνωστό πρόβλημα που έχουμε στον τόπο μας με την στέγαση. Ξεκίνησε τα τηλέφωνο, ήρθε σε επικοινωνία με κάποιους ιδιοκτήτες αλλά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε των απογοήτευε συνεχώς, βλέπετε πίστευε πως το μόνο εμπόδιο θα ήταν τα πολύ υψηλά ενοίκια και όχι η καταγωγή. Έτσι λοιπόν αυτό το παιδί ζώντας στην Σαντορίνη για 21 χρόνια δυσκολεύεται να βρει σπίτι λόγο του ότι κατάγεται από την Αλβανία.

Μυστήριο πράγμα να δέχεται να δώσει σχεδόν όλο αυτό το μεγάλο ποσό που του ζητάνε, να αποδέχεται όλους αυτούς τους υπερβολικούς όρους που του ζητάει ο κάθε ιδιοκτήτης και μόλις τους αναφέρει ότι κατάγεται από την Αλβανία να του λένε όχι, το δίνουμε μόνο σε Έλληνες. Είναι λυπητερό και τραγικό ταυτόχρονα εν έτη 2018 και σε ένα τόσο κοσμοπολίτικο νησί να γίνονται τέτοιου είδους διακρίσεις..

Ο άγνωστος ξένος!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *