ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας για τις επιθέσεις αδέσποτων, σε οικίες, στάβλους και κοτέτσια (https://www.santonews.com/ageles-adespoton-epitethikan-se-ikosita-zoa.santonews). Παρόμοιες καταγγελίες έχει δεχθεί και ο Δήμος, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

 

Φωτό:

Τα αδέσποτα είναι θύματα της ανευθυνότητας των πρώην ιδιοκτητών τους. http://my.fakingnews.firstpost.com/files/2014/05/StreetDog.jpg

Τα αδέσποτα είναι θύματα της ανευθυνότητας των πρώην ιδιοκτητών τους. Φωτό: http://my.fakingnews.firstpost.com/files/2014/05/StreetDog.jpg

Πρέπει πάντως να τονιστεί πως αυτές οι επιθέσεις δεν οφείλονται στην κακότητα των ζώων, αλλά στο παντοδύναμο ένστικτο της επιβίωσης. Άλλωστε και  άνθρωποι όταν βρέθηκαν υπό την απειλή του θανάτου, δε δίστασαν να φάνε τα πτώματα των νεκρών συνανθρώπων τους. Το αεροπορικό ατύχημα στις Ανδεις (13 Οκτωβρίου 1972), αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται, είναι να λιγοστέψουν οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες που παρατούν στους δρόμους τα κατοικίδια, μόλις τα βαρεθούν. Να υπάρχει μόνιμη μέριμνα διατροφής από το Δήμο και φιλόζωους  για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους, να γίνεται στείρωση και εμβολιασμός. Και τέλος: Να κληθεί ξανά από το Δήμο ο κ. Δημήτρης Σιγάλας που δημιούργησε και οργάνωσε το καλύτερο σύστημα φροντίδας των αδέσποτων στην Ελλάδα. Τι δεν καταλαβαίνει η Δημοτκή Αρχή;.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Το τελευταίο διάστημα πολλοί συμπατριώτες μας έχουν καταγγείλει στον δήμο  ότι αδέσποτες αγέλες σκύλων   έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους , σε στάβλους  και σε αυλές σπιτιών  έχοντας  θανατώσει μεγάλο  αριθμό οικόσιτων ζωντανών.

Η προσπάθεια του δήμου  ώστε να προστατέψει  τους κατοίκους  και τις περιουσίες τους  περιορίζοντας και εξαλείφοντας  φαινόμενα  τέτοιων επιθέσεων  είναι δεδομένη.

Όπως    δεδομένη είναι και η προσπάθεια που καταβάλει,  ώστε να προστατέψει και αυτά τα εγκαταλειμμένα και πεινασμένα αδέσποτα που σε πολλές περιπτώσεις δεν ευθύνονται για τα προβλήματα που δημιουργούν  στην  προσπάθεια τους  να επιβιώσουν. Και δεν ευθύνονται γιατί είναι δικό μας δημιούργημα, εμείς τα εγκαταλείψαμε και εμείς τα οδηγήσαμε στο να έχουν επιθετική συμπεριφορά !!

Σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνω έκκληση  προς όλους εμάς εάν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε άλλο το κατοικίδιο μας ποτέ και σε καμία περίπτωση να μην το εγκαταλείψουμε γιατί και το κατοικίδιο εκτίθεται σε κινδύνους, και προβλήματα  σε άλλους συνανθρώπους μας δημιουργούμε.

Ας κάνουμε λοιπόν  μια προσπάθεια να το δωρίσουμε   σε κάποιον που πιθανόν να το θέλει και αν αυτό δεν γίνει τότε ας απευθυνθούμε σ την αρμόδια υπηρεσία του δήμου τηλ 22860 25847 ώστε να το περιθάλψει και να του εξασφαλίσει στέγη, τροφή και φροντίδα.

 

Αντιδήμαρχος  Θήρας, Κυριαζής  Γεώργιος”