ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Θηρασιώτες για το "Έτος Γαστρονομίας"

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Θηρασιώτες για το “Έτος Γαστρονομίας”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

«Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος επισκέφθηκε τη Θηρασία, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για τους στόχους της πρωτοβουλίας του Έτους Γαστρονομίας και τη σύνδεση που επιδιώκεται με το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που προτείνεται για τη Θηρασία, και καταγράφηκαν οι προτάσεις και οι ιδέες των κατοίκων της Θηρασίας για την προβολή των υπηρεσιών και των προϊόντων της Νήσου Θηρασίας κατά τη διάρκεια του έτους.

 

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ

 

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε γενικότερα θέματα που αφορούν την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας της Θηρασίας, όπως η βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με τη Σαντορίνη μέσω του όρμου Αμμουδίου και της προβολής του νησιού,  για τα οποία θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

Το Δήμαρχο συνόδευσαν η κα Αγγελική Γεωργαντοπούλου, υπεύθυνη εκ μέρους του Δήμου για το συντονισμό των δράσεων του Έτους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος καθώς και άλλα μέλη της ομάδας που υποστηρίζει εθελοντικά την πρωτοβουλία του Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Θήρας στο ΚΕΠ Θηρασίας και συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας κα Μαρία Πιτσικάλη και μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο πατέρας Ηλίας Συρίγος και οι επιχειρηματίες της Θηρασίας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού».