ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Οι Masters of Wine στη Σαντορινη

YEARofGASTRONOMYΟι Masters of Wine στη Σαντορίνη

ΣΕΙΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα: «Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση» που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και το 2ο Σεμινάριο την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων. Το τελευταίο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 3 ώρες, με ένα διάλειμμα και δίνεται χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των σεμιναρίων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων είναι χρήσιμη η προεγγραφή, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για προεγγραφές & πληροφορίες:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60183, 60600 (Ώρα: 13:00 – 15:00)
E-mail: santorini2013@1353.syzefxis.gov.gr

* Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου σεμιναρίων, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα από καθηγητές του ομίλου LE MONDE. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου και θα ενημερωθείτε άμεσα για τις περαιτέρω λεπτομέρειες και τις δηλώσεις συμμετοχής.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, για το συγκεκριμένο σεμινάριο, θα δοθεί προτεραιότητα στους επαγγελματίες που θα έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα σεμινάρια που διεξάγονται από το Δήμο Θήρας.