ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

Κινητοποιήσεις στο Καμάρι για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ

Κινητοποιήσεις στο Καμάρι για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ


ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

Επί ποδός βρίσκεται ομάδα επιχειρηματιών της περιοχής Καμαρίου που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα του χωριού. Ο λόγος είναι –όπως αναφέρουν σε επιστολή τους- η διακοπή του δρομολογίου του ΚΤΕΛ στην περιοχή των ενδιαφερόντων τους. Όπως φαίνεται, όλο το ζήτημα ξεκινάει από την μονοδρόμηση του εσωπαραλιακού δρόμου και την κατασκευή πεζοδρομίου. Πριν από λίγες μέρες, είχε πραγματοποιηθεί και συνάντηση, παρουσία του Δημάρχου Θήρας, όπου αναλύθηκαν τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προταθεί ο τερματισμός της διαδρομής του Λεωφορείου στο χώρο απέναντι από το γήπεδο Καμαρίου. Μια ακόμα πρόταση ήταν να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο παρκινγκ που βρίσκεται 30 μέτρα από την παραλία για τον τερματισμό και την αναχώρηση των λεωφορείων, αλλά από το ρεπορτάζ του Santonews.com προκύπτει πως υπήρξε αντίδραση. Το αποτέλεσμα είναι πως ομάδα επιχειρηματιών, με επιστολή της προς το Δήμαρχο Θήρας και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ προανήγγειλε κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν κλείσιμο του δρόμου προς την παραλία, αρχής γενομένης από την Κυριακή 12 Μαΐου, ζητώντας την επαναφορά της πρότερης κατάστασης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

«κ. Δήμαρχε , κ. Πρόεδρε του ΚΤΕΛ
παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, για την εις βάρος μας απόφασης διακοπής της εκτέλεσης του δρομολογίου του ΚΤΕΛ προς την παραλία Καμαρίου «στάση Μητροπία» εσείς αδιαφορήσατε και προβάλατε διάφορες δικαιολογίες οι όποιες δεν ευσταθούν , αν κρίνουμε από τα άλλα δρομολόγια και κινήσεις των λεωφορείων σε όλο το νησί , που γίνονται τις περισσότερες φορές χωρίς κανόνες τους οποίους ζητάτε από εμάς και ενώ εμείς είμαστε πρόθυμοι να τους εξακολουθήσουμε εσείς καταρρίπτετε και αυτούς.
Η περιοχή μας είναι το πρώτο εμπορικό κέντρο του νησιού το οποίο για δικούς σας λόγους οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό.
ΖΗΤΑΜΕ
ΤΗΝ επαναφορά της κυκλοφορίας του λεωφορείου όπως γινόταν τα τελευταία 20 χρόνια μέσω του εσωπαραλιακου δρόμου ο όποιος ενώνει τους δυο εμπορικούς πόλους-κέντρα του Καμαρίου που με την παρούσα κατάσταση η μια περιοχή θα ευνοηθεί 100% και η άλλη ( η δική μας ) θα αδικηθεί 100%.
Ή
Νέο δρομολόγιο προς την στάση Μητροπία
Φυσικά θα δεχόμαστε αντίστροφη κυκλοφορία του λεωφορείου , δηλαδή να κατεβαίνει από την οδό Μυρτιδιωτίσσης προς τον εσωπαραλιακό και να φεύγει από το μέσα Καμάρι , αφού είμαστε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο στο νησί.
Θέλουμε ΙΣΑ δικαιώματα με το μέσα Καμάρι , ίση απόσταση στάσης εισερχόμενου λεωφορείου από την θάλασσα .
ΟΛΑ τα ανωτέρω βεβαία έχουν ειπωθεί άπειρες φορές και σε συγκεντρώσεις και κατ ιδίαν αλλά εσείς κωφεύετε.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ , ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/05/2013
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ».