“ΖΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ”

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ-ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΑ Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ”

 

 

 

 

H Δημοτική Σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Μαρία Αργυρού.

H Δημοτική Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Μαρία Αργυρού.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια , ζούμε ανεπίτρεπτες καταστάσεις που ταλαιπωρούν όχι μόνο τους δημότες μας αλλά πολύ περισσότερο και τους επισκέπτες των δύο νησιών μας.

Πέραν της ταλαιπωρίας αυτής, αμαυρώνεται και η εικόνα των νησιών, Σαντορίνης και Θηρασιάς , αυτών των ευλογημένων τόπων, με την μοναδικότητα του τοπίου τους , που καθημερινά τείνει να εκλείψει από την αδιαφορία της ασκούμενης πολιτικής και του αδηφάγου κέρδους, με ότι αυτό μελλοντικά συνεπάγεται.

Αιτία της ταλαιπωρίας κατοίκων και επισκεπτών και της δυσφήμησης , δεν είναι άλλη από την πολύχρονη έλλειψη υποδομών, την αδιαφορία και το ανεξέλεγκτο των υπηρεσιών, που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού αλλά και η δίχως προγραμματισμό έλευση επισκεπτών.

Αναφέρουμε επιγραμματικά προβληματικά λιμάνια , έλλειψη ορθής διαχείρισης κρουαζιέρας και άφιξοαναχώρησης επιβατικών πλοίων, κακή συγκοινωνία και καθαριότητα , έλλειψη επαρκούς δημοτικού φωτισμού κ.λ.π

Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι μη αναστρέψιμη .

Υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθούν πολλά πράγματα που θα ανακουφίσουν τους δημότες μας και δεν θα επηρεάσουν καθόλου την τουριστική κίνηση των νησιών μας.

Είναι εφικτό να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμος , Λιμενικό Ταμείο , Λιμεναρχείο κ.λ.π) και με την κατάθεση της πολυετούς εμπειρίας τοπικών φορέων (Ένωση Λεμβούχων , Ξενοδόχων, Τουριστικών Πρακτόρων, ΚΤΕΛ κ.λ.π ώστε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης , πολλών εκ των προαναφερομένων προβλημάτων.

Απαραίτητη βέβαια θεωρούμε και την ενεργητική συμμετοχή των δημοτών μας (ενημέρωση, λαϊκές συνελεύσεις) όπου μέσα από αυτά , θα αναδειχθούν τα αίτια των προβλημάτων αυτών και θα ασκηθεί απ΄ όλους μας , η ανάλογη πίεση προς τα συναρμόδια υπουργεία , ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις.

Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθεί η κατάσταση των τελευταίων χρόνων , απαιτείται κατά τη γνώμη μας και επιβάλλεται , εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, άμεσα να προσδιοριστεί συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στα παραπάνω θέματα φορέων του νησιού καθώς και εκπροσώπων όλων των Δημοτικών παρατάξεων για την διαμόρφωση κοινών αποδεκτά προτάσεων και λήψη άμεσων μέτρων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *