ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ

ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ

 

 

 

  Ένα σπουδαίο, έργο ξεκίνησε στη Σίκινο. Πρόκειται για την Επισκοπή, ένα ρωμαϊκό μαυσωλείο που εσφαλμένα είχε προσδιοριστεί ως ναός του Πυθίου Απόλλωνος. Το σπουδαίο μνημείο (multum in parvo, δηλαδή κάτι μεγάλο σε ένα μικρό μέρος, το είχαν χαρακτηρίσει) κινδύνευε να καταρρεύσει και από τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Συρίγο, είχε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια. Σε αυτήν συνέδραμαν πολλοί (με πρώτη την πρώην Περιφερειακή Σύμβουλο Λίλα Καφαντάρη, που έλκει ένα μέρος της καταγωγής της από το νησί), το ΕΜΠ, έκανε μελέτες, κοινωνικές οργανώσεις (θα αναφερθούν όλες, σε άλλο ρεπορτάζ) η Εφορεία Αρχαιοτήτων και άλλοι.

Ο νέος Δήμαρχος κ. Βασίλης Μαράκης, προχώρησε με ζέση και ενθουσιασμό το πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα, με 850.000 ευρώ. “Δεν ξέρω πως να κρύψω τη συγκίνησή μου”, είπε στον Ραδιοσταθμό Σαντορινη 106,4 ο κ. Μαράκης. “Ήταν ένα όνειρο για μένα και για όλο το νησί. Ένα πολύ μεγάλο έργο”.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει: Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζονται οι εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του ναού της Επισκοπής, με εντατικούς ρυθμούς..(αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και συνεχίζουμε..)
Ευχαριστώ θερμά τους αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, τους εργάτες και το εξαιρετικό και πολύ έμπειρο συνεργείο που βρίσκεται στο νησί μας αυτές τις μέρες που όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τον ιερό αυτό σκοπό…”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *