ΒΙΝΤΕΟ: Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ) ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

Από τότε που δόθηκαν οι πρώτες υποσχέσεις ότι θα γίνουν καλές, ασφαλείς και λειτουργικές οι παιδικές χαρές της Σαντορίνης, πολλά αγόρια, έχουν πάει ήδη φαντάροι. Άλλα (αγόρια και κορίτσια) βρίσκονται στην εξέλιξη των σπουδών τους. Κάποια, ίσως παντρεύτηκαν κιόλας. Αντί για για την συντήρηση ή ανακατασκευή, τοποθετήθηκε μια κόκκινη ταμπέλα, σαν γελοίο παραπέτασμα προκειμένου οι “αρμόδιοι” να κρυφτούν από τις ευθύνες τους. Αλλά δεν έφτανε αυτό. Οι παιδικές χαρές, μετατρέπονται σε χωματερές ή “εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά”. Ο Δήμος, για μια ακόμα φορά “δεν πρόκαμε”.

 

Λογικό. Τόσες λακκούβες στους δρόμους είχε να κλείσει στο μεταξύ, προκειμένου να απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες, αυτό το υπέροχο οδικό δίκτυο που υπάρχει σήμερα. Τόσα λιμάνια, έπρεπε να φροντίσει και να τα φέρει στην άψογη κατάσταση πού ζηλεύουν μέχρι και στη Σιγκαπούρη ή την Ολλανδία. Αμ, τις μαρίνες;. Το νέο Δημαρχείο;. Την υποδειγματική καθαριότητα;. Το πρωτοποριακό και πλήρως λειτουργικό “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής”;. Το κυκλοφοριακό;. Τα μεγαλόπνοα έργα υποδομής;. Τη “Santorini the one”;. Τη “Σαντορίνη, όλο το χρόνο;”. Την αειφορία;. Τη “φέρουσα ικανότητα”;. Που να προκάμει να ασχοληθεί με τις παιδικές χαρές;. Παιδιά, δεν θέλατε;. Ας προσέχατε!.

Για λόγους, δικαιοσύνης πάντως, πρέπει να τονιστεί, πως κλάδεψαν τα δέντρα. “Κουρά, εν χρω”. Γουλί δηλαδή. Μόνο μια ταμπέλα “Είμαι Τεντυμπόης” ξέχασαν να κρεμάσουν σε καθένα από αυτά.

Και πήγε η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης, της ΟΓΕ μαζί με το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου να ζαλίσει το Δήμαρχο για αυτό το ευτελές ζήτημα. Διαβάστε, τι ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση:

Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου και η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ συναντήθηκε στις 22/3/2017 με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και πήραν την εξής απάντηση για το θέμα των παιδικών χαρών : “5 παιδικές χαρές Καμαρίου, Οίας, Φηροστεφανιού, Μεσαριάς και Καρτεράδου έχουν έτοιμες μελέτες με τις νέες προδιαγραφές και θα περάσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν κλπ. Αποκλείεται να είναι έτοιμες πριν τον Σεπτέμβριο 2017. Η παιδική χαρά του Εμπορείου είναι ενταγμένη στο έργο της πλατείας που χρηματοδοτείται από τη ΔΕΗ και κάπως προχωράει. Για τις υπόλοιπες 15 δεν υπάρχουν ούτε μελέτες.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *