ΒΡΑΔΙΑ ΜΠΕΛ ΕΠΟΚ ΣΤΟ ΑΡΕΣΑΝΑ

H Μαρίνα Δημητρίου που με την εκπληκτική φωνή της, «χάιδεψε» τις μουσικές της ελληνικής Μπελ Επόκ

H Μαρίνα Δημητρίου  με την εκπληκτική φωνή της, «χάιδεψε» τις μουσικές της ελληνικής Μπελ Επόκ


Με μια βραδιά που θύμιζε βεγγέρα, εγκαινίασε το υψηλής αισθητικής εστιατόριο του, το Ξενοδοχείο Αρεσάνα στα Φηρά. Ο χώρος είχε μετατραπεί σε σκηνικό από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και η δροσερή βραδιά, κάτω από την καθοδήγηση και εμπνευστή της Κίκου Παπαδόπουλου και υπό την διεύθυνση της Ευαγγελίας Μενδρινού, μετατράπηκε σε «Γλυκιά Ζωή». Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν όμως η Μαρίνα Δημητρίου που με την εκπληκτική φωνή της, «χάιδεψε» τις μουσικές της ελληνικής Μπελ Επόκ και οδήγησε τους παριστάμενους σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν. Η ιδανική συνύπαρξή της με τον πιανίστα Γιώργο Πανταλό (έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής) είχε ως αποτέλεσμα μια μουσική ευωχία που ξεκινούσε από τον θρυλικό Αττίκ, συνέχιζε με το Μιχάλη Σουγιούλ και έφτανε μέχρι τις αξέχαστες μελωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το σπουδαιότερο επίτευγμά τους, δεν ήταν ότι ανέσυραν μνήμες, αλλά το ότι έκαναν μουσικές και μελωδίες που σε πολλούς μυρίζουν ναφθαλίνη, να ευωδιάζουν από λεβάντα και λεμονανθούς. Πλούσια φωνή, αισθαντική και με θαυμάσιο μελωδικό κραδασμό, «πατούσε» πάνω στη θαυμάσια ενορχήστρωση του πιανίστα που κατάφερε να ανανεώνει χωρίς να αλλοιώνει και ίσως οι δύο καλλιτέχνες πρέπει να σκεφτούν πως αυτή νοσταλγική –αλλά και μοντέρνα- συνύπαρξη πρέπει να αποτυπωθεί και σε κάποια συλλογή. Γιατί απ’ ότι έδειξε η συμμετοχή των προσκεκλημένων, υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που θέλει να ακούσει ξανά τις αξέχαστες μελωδίες, γεμάτες από τη δροσιά που απλόχερα σκόρπισε η –εορτάζουσα- τραγουδίστρια.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ

Η κ. Μόσχα, με το απίστευτο μπρίο της απογείωσε τη βραδιά.

Η κ. Μόσχα, με το απίστευτο μπρίο της απογείωσε τη βραδιά.


Κατά τα άλλα… Μόσχα Μενδρινού. Είναι απίστευτο το μπρίο, η ενέργεια, το κέφι και η αντοχή αυτής της γυναίκας. Εξαιρετική οικοδέσποινα και δεινή χορεύτρια έκανε κάθε προσκεκλημένο να νιώθει πως η βραδιά είχε διοργανωθεί αποκλειστικά γι αυτόν. Και όλα αυτά με τον ζωηρό, αλλά αριστοκρατικό τρόπο μιας Κυρίας μαθημένης να συνδυάζει την αβρότητα της οικοδέσποινας με την επιχειρηματική στιβαρότητα και το δυναμισμό της αρχηγού της οικογένειας. Και η οικογένειά της ήταν όλη εκεί, όχι μόνο για να γιορτάσει ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, αλλά γιατί με τον τρόπο αυτό έδειχνε τι σημαίνει παλιομοδίτικη αβρότητα και φιλοξενία. Στη μεγάλη επιτυχία της βραδιάς συνέβαλλαν βέβαια τα πλούσια, γευστικότατα εδέσματα που επιμελήθηκε ο Κώστας Παπακίτσος σεφ της «Ηφαιστειόνης» όπως ονομάζεται το καλαίσθητο εστιατόριο.

Στη βραδιά παραβρέθηκαν- μεταξύ άλλων- οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Καμπουράκης και Μάρκος Καφούρος, ο Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Ματθαίος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και πολλοί ακόμα φίλοι της οικογένειας Μενδρινού.