ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΕ ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Ο «ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΡΙΟΣ» ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

ZDRACKO COLICSΣτη Σαντορίνη έχει γυριστεί το Βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη επιτυχία στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται για το ‘Zar se nismo shvatili» ( η μηχανική μετάφραση του Google το ποδίδει ως «καταλαβάινουμε») που περιέχεται στο δίσκο «Vatra i barut» (Φωτιά και Μπαρούτι). Ο τραγουδιστής του λέγεται Zdravko Colics και στη Σερβία θεωρείται μεγάλο όνομα, έχοντας μάλιστα (πριν από 40 χρόνια) εκπροσωπήσει την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία στη Γιουροβίζιον. » Η Σαντορίνη επιλέχθηκε» σύμφωνα με το διευθυντή φωτογραφίας Aleksandar Kerekes Keky » λόγω του κυρίαρχου λευκού της που συνδέεται με την αγνότητα, την απλότητα και την ειρήνη που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τα ηφαίστεια που βρίσκονται στο νησί και τα οποία υπενθυμίζουν το πάθος και τη συγκίνηση του ανέμου».
Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι το τραγούδι είναι μεγάλη επιτυχία σε χώρες που για περίπου δέκα χρόνια αλληλοσφάζονταν (Σερβία, Κροατία, Βοσνία) και είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό δημοσίευμα αλιεύθηκε από την Κροατική εφημερίδα Drevnik.

Το τραγούδι: http://www.youtube.com/watch?v=443PQnPiIpk

http://dnevnik.hr/showbuzz/clubzone/tragovi-jedne-ljubavi-u-novom-spotu-zdravka-colica-pogledajte-zar-se-nismo-shvatili—358240.html