ΒΙΝΤΕΟ: VEDEMA 2016- Η ΑΜΠΕΛΟΕΣΣΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

 

Η Σαντορίνη, έφτασε αισίως τα 16 οινοποιεία. Με ναυαρχίδα ασφαλώς, την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) που αποτελεί τον θεματοφύλακα του πρωτογενούς τομέα. Όλοι αυτοί, ανταποκρίθηκαν για μια ακόμα φορά στο κάλεσμα του φημισμένου εστιατορίου “Σελήνη” και της “Heliotopos Conferences” και για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, παρουσίασαν τα τελευταία οινοδημιουργήματά τους.

Οι περισσότεροι -όπως ο Αρτέμης Καραμολέγκος, ο Σιγάλας, ο Χατζηδάκης, ο Μπουτάρης και άλλοι- προσήλθαν έχοντας στο ενεργητικό τους σοβαρές διεθνείς βραβεύσεις από κορυφαίους οινογνώστες. Περισότερο τολμηρή και πολυβραβευμένη η Santo Wines με τα απρόσμενα και ανάλαφρα γοητευτικά οινο-ποιήματα που προσέθεσε στην παλέτα της. Επίσης στιβαρή και προσηλωμένη στην μακρόχρονη παράδοση η “Cannava Roussos”, αλλά για να μην αδικηθεί κανένας: ακόμα και οι καινούργιοι, φαίνεται να αντιλαμβάνονται την αξία του φυσικού πλεονεκτήματος, που έχουν να διαχειριστούν.

Δίπλα τους· εκατοντάδες οινόφιλοι του νησιού, που με οικοδεσπότη το Γιώργο Χατζηγιαννάκη, γεύτηκαν, έμαθαν και διαπίστωσαν την ανοδική πορεία της οινοποίησης του νησιού. Η “Vedema 2016” πέτυχε το στόχο της και είναι μάλλον ώρα να αποτελέσει στόχο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για όλο το νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *