ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΘΕΛΗΣΗΣ, ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

 

  O πατήρ Ευάγγελος Πράσινος, επί δεκαετίες εφημέριος της Μεσαριάς, εκτός από ιερωμένος που απολαμβάνει γενικού σεβασμού,  είναι και ένα πρότυπο θέλησης στην επιδίωξή του για μόρφωση αλλά επίσης ταπεινοφροσύνης και προσφοράς στον ιερατικό του βίο. Γεννημένος στην Οία, από φτωχούς γονείς (με απώτερη καταγωγή την Ηρακλειά), δεν κατάφερε λόγω των σκληρών συνθηκών της ζωής, να φοιτήσει στο Γυμνάσιο. Αν και μεγάλωσε μέσα στην εκκλησία, έφυγε από νωρίς για τα καράβια μέχρι την ηλικία των 27 ετών.

Η ιερατική του κλίση, όμως ήταν τέτοια που σε εκείνη την ηλικία επέστρεψε στα θρανία για να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές στο Γυμνάσιο και την ιερατική σχολή της Πάτμου. Τα κατάφερε. Χειροτονήθηκε ιερωμένος, τοποθετήθηκε σε μια από τις μεγάλες ενορίες του Πειραιά, ως προϊστάμενος του ναού, αλλά η έφεσή του για γνώση, τον ώθησε για μια ακόμα φορά, στα θρανία. Αυτή τη φορά, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε κι από εκεί, για να πάρει μια ακόμα μεγάλη απόφαση.

Αντί να παραμείνει στην ενορία με το ποίμνιο των 25.000 πιστών, προτίμησε να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να αφιερωθεί στη Μεσαριά της φτωχής ακόμα τότε, Σαντορίνης. Η δράση του δεν διαπνέεται μόνο από σπάνια ιεροπρέπεια αλά και από αφοσίωση στην κοινωνία, τη νεολαία, την παράδοση και τον πολιτισμό. Ο πατήρ Ευάγγελος, πατέρας πλέον ενός ακόμα διακεκριμένου κληρικού της Θήρας -του εφημέριου Οίας- υποδέχτηκε την κάμερα του Volcano TV στο σπίτι του και εξιστόρησε μια ζωή αγώνα, στέρησης, αλλά και θέλησης, αποτελώντας πρότυπο για τους νέους κληρικούς και αποδέκτη βαθύτατου σεβασμού από τους Θηραίους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *