ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΥΝΕNΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

 

 

Ακόμα κι αν είσαι άσχετος για ένα άθλημα, όπως το βόλεϊ, καταλαβαίνεις πότε ένας προπονητής διαθέτει σοβαρό επιτελικό νου. Ο λόγος για τον Απόστολο Οικονόμου, προπονητή του ΑΟ Θήρας, τον άνθρωπο που έφερε τα περισσότερα χαμόγελα στο νησί και έκανε τον Εθνικό Ύμνο να ακουστεί και σε διεθνή γήπεδα.

Τι τον κάνει ξεχωριστό;. Μια αφοπλιστική παραδοχή που σε ένα τόπο, όπου όλοι τα ξέρουν όλα και μπορούν να τα καταφέρουν όλα ή αν δεν τα καταφέρουν είναι γιατι τους “τρώνε τα κυκλώματα” ή “οι κλίκες” ή “τα μέσα”, αυτός κάνει μια γενναία και παράλληλα σοφή παραδοχή. Από φοιτητής ακόμα, στα 19, αντιλήφθηκε πως δεν μπορούσε να υπηρετήσει τη μεγάλη του αγάπη, το βόλεϊ, από το πόστο που θα ήθελε. Δηλαδή ενός παίχτη ικανού να ανταποκριθεί στις ψηλές απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.

Εκεί ακριβώς, φαίνεται η συγκροτημένη προσωπικότητα. Αντί για τη θλίψη· η αποφασιστικότητα. Αντί για μεμψιμοιρία· προσήλωση στο άθλημα. Αλλά από διαφορετικό πόστο. Αυτό του προπονητή. Και αυτό ήταν όλο!. Μελέτησε, διέκρινε τις τακτικές, παρακολούθησε σε βάθος το άθλημα που αγαπούσε, το ανέλυσε και να τον!. Από νεαρότατη ηλικία, έχει προπονητικές περγαμηνές, που οι περισσότεροι συνάδελφοί του θα ζήλευαν και κανένας συνομήλικός του δεν θα μπορούσε να ελπίζει.

Ερχόμενος στη Σαντορίνη, είχε να διαχειριστεί κάτι πολύ σοβαρό. Να παραλάβει μια ομάδα- έκπληξη που διέγραψε μια θεαματική πορεία στο αθλητικό στερέωμα και να κρατήσει τις επιδόσεις της σε υψηλό επίπεδο. Γιατί ο ΑΟ Θήρας, δεν ήταν πια η ομάδα που οι αντίπαλοι θεωρούσαν τα αποτελέσματα της “συγκυριακά”, “τυχερά” ή οφειλόμενα στη μικρή σημασία που έδιναν οι “μεγάλοι” του αθλήματος σε μια επαρχιακή ομάδα από ένα μικρό, νησί.

Ήξερε, πως την επόμενη φορά, όλοι οι αντίπαλοι θα έρχονταν πάνοπλοι. Αποφασισμένοι. Χωρίς να χαλαρώσουν λεπτό. Πως ένα ταξίδι στη Σαντορίνη, δεν αποτελούσε πλέον ευκαιρία για βόλτες στην Καλντέρα και κάπου στο ενδιάμεσο, έναν αγώνα. Όπως και έγινε. Οι αντίπαλοι, ήθελαν φέτος να νικήσουν τον ΑΟ Θήρας, όχι μονάχα για τους αθλητικούς τους στόχους, αλλά επειδή νικώντας τον ΑΟ Θήρας, νικούσαν μια μεγάλη Ομάδα.

Και ο Οικονόμου, είχε να διαχειριστεί κάποιες αναπόφευκτες ήττες, την αυτοφυή γκρίνια των γνωστών πολύξερων προπονητών της εξέδρας και να πείσει τις αθλήτριες του, πως ανήκουν σε ένα σύλλογο με βαριά φανέλα. Τα καταφέρνει. Είναι βέβαιο πως θα πάει πολύ ψηλά στο μέλλον. Γιατί όταν ένα 19χρονο παιδί, αποφασίζει από νωρίς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, τότε ένας ώριμος άντρας, έχει αναπτύξει το στιβαρό επιτελικό νου, για να διαχειριστεί, με μετριοπάθεια τις νίκες, με ψυχραιμία τις ήττες και να προσδιορίσει με νηφαλιότητα τους στόχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *