ΒΙΝΤΕΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΤΑΝ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

 

 

 

Ο Μιχάλης Καραμολέγκος, είναι ο ορισμός του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Και δεν είναι μόνο το ότι ξεκίνησε από το μηδέν, ή ότι πόνταρε σε μια περιοχή που δύσκολα φαινόταν ως τουριστικός προορισμός (το Καμάρι) και αργότερα στην Περίσα, αλλά επειδή από πολύ νωρίς οσμίστηκε το νέο κύμα οικονομικής ανάπτυξης. Γόνος, μιας πάμπτωχης οικογένειας από τη Μέσα Γωνιά, ξεκίνησε μαζί με τα αδέλφια του, την περιπέτεια στον πρωτόγνωρο ή πρωτόγονο (τότε) χώρο του τουρισμού στη Σαντορίνη.

Δεν αρκέστηκε όμως να περιμένει τον πελάτη-τουρίστα. Ρώτησε, ταξίδεψε, είδε ττις νέες τάσεις και έφτασε κάποια στιγμή να μιλά επί ίσοις όροις με τους τότε παντοκράτορες του τουρισμού. Τους μεγάλους τουρ-οπρέϊτορς. Ταυτόχρονα, έπεισε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, πως το μεσοπρόθεσμο κέρδος ήταν σημαντικότερο από μια “καλή χρονιά”. Έτσι, επένδυσαν. Το αποτέλεσμα ήταν ένας μεγάλος τουριστικός οργανισμός, που ακόμα και σήμερα, βρίσκεται πολύ ψηλά στη Σαντορίνη.

Ανήσυχος και φίλεργος, όπως πάντα, ο Μιχάλης Καραμολέγκος, πάντα ανησυχεί, προτείνει, προτρέπει, οραματίζεται. Κυρίως ανησυχεί. Επειδή, η κορυφή δεν πρέπει να συνοδεύεται από μια αναπόφευκτη κατάβαση, αλλά από την επιθυμία για την επόμενη, ψηλότερη κορυφή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *