ΒΙΝΤΕΟ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ”

 

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και -μεταξύ άλλων- παρέστησαν: Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος κ. Θεώνη Λειβαδάρου, η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας κ. Μαρία Μαυρικάκη, ο Αερολιμενάρχης κ. Δημήτριος Γάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πολιτευτής της ΝΔ κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, εκπρόσωπος του Διοικητή του 134 Αεροπορικού Αποσπάσματος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεσαριάς και Μεγαλοχωρίου και άλλοι.

 

 

Ο χαιρετισμός του Διοικητή του Κλιμακίου

 

 

“Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας σας εύχεται υγεία, ευημερία, ειρήνη, ελπίδα επαγγελματική άνοδο το 2017 να είναι μια δημιουργική χρονιά για όλους.

Οι καταστάσεις είναι δύσκολες, ειδικά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Σαντορίνη είναι ένας πανέμορφος και ευλογημένος τόπος, το νησί μας, ανήκει στους κορυφαίους προορισμούς των ταξιδιωτών και είναι βασικός πυλώνας στα έσοδα του κράτους. Είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη και ο δεύτερος σε προτίμηση των ταξιδιωτών στον κόσμο , κατά την θερινή περίοδο διαμένουν στο νησί χιλιάδες επισκεπτών.

Ο σκοπός του πυροσβεστικού κλιμακίου Θήρας είναι να επέμβει άμεσα σε οτιδήποτε χρειαστεί και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει.
Δυστυχώς όμως και εμείς όπως κι άλλοι φορείς έχουμε προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο μας.
1) Μειωμένο προσωπικό, το υψηλό κόστος διαβίωσης σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας λειτουργεί αποτρεπτικά για έναν πυροσβέστη και καθιστά αδύνατη τη διαμονή του. Ζητάμε τη συμβολή όλων.
2) Παλαιά οχήματα και εξοπλισμός. Από την πλευρά μας γίνεται καθημερινός αγώνας και πιέζουμε όσο μπορούμε για την ανανέωση αυτών.
3) Ακατάλληλο κτίριο στέγασης του κλιμακίου. Γιατί? Γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία, κάτι που καθιστά επικίνδυνη την έξοδο μας σε περίπτωση συμβάντος. Επιπλέον τίθεται θέμα υγιεινής και ασφάλειες του προσωπικού.
Ωστόσο, το θέμα τις μετεγκατάστασης έχει προχωρήσει στο δημοτικό συμβούλιο και αναμένουμε την διευθέτηση του.
Παρόλα τα προβλήματα που ανέφερα, που συνάμα αποτελούν και πεδίο διεκδικήσεων μας, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θήρας οφείλει και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου.

Οι στόχοι μας για το 2017 είναι:
Η ασφάλεια των πολιτών και των ταξιδιωτών
Η ενημέρωση των κατοίκων και ειδικά των μαθητών, σε θέματα πυρκαγιάς, σεισμών και ατυχημάτων.
Η αναβάθμιση των οχημάτων και του εξοπλισμού μας.
Η συνεχείς εκπαίδευση του προσωπικού.
Σημαντικός στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του κλιμακίου το συντομότερο δυνατό.

Ζητώ, να συνεχιστεί η ενότητα και συσπείρωση όλων των φορέων του νησιού.
Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις , διάλογο και συνεργασίες για το καλό του τόπου μας.
Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας.

Ευχαριστίες: το Μπελλώνειο ίδρυμα, φούρνο Μυλόπετρα, τον κύριο Μανώλη Δαμίγο, υπεραγορά τροφίμων Αφοί Δεναξά, την κυρία Σπυριδούλα Βλάχου, το καταδυτικό κέντρο Aegean Divers. εκτυπώσεις «inkart» κύριο Ζανή Πρέκα.

Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας
Τάρταρης Φ. Παναγιώτης- Ανθυποπυραγός”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *