ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΜΙΑ ΟΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΜΕΝΕ ΑΠΟΥΛΗΤΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

  vamvakousis_boutari-santorinis“Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο οινοποιός που το 1989 που δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο και ταυτόχρονα επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη διαδραματίζοντας μεγάλο ρόλο αφενός στην ανάπτυξη και εξέλιξη της αμπελουργίας στο νησί και αφετέρου στην εμπορική ανάπτυξη και προώθηση των κρασιών της Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο”. Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, με αφορμή τη βράβευση του Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως όμως θα δείτε στη συνέντευξη με τον Διευθυντή του Οινοποιείου κ. Πέτρο Βαμβακούση, δεν έκανε μόνο αυτά. Σε μια εποχή που οι επιλογές για το κρασί της Σαντορίνης ήταν να σταλεί για “απόσταξη κρίσης”, επειδή οι δεξαμενές ξεχείλιζαν και οι τιμές που έπαιρναν οι αγρότες ήταν πενιχρές, ο Μπουτάρης, έφτιαξε ένα από τα 10 καλύτερα Οινοποιεία του κόσμου και άλλαξε τους κανόνες οινοποίησης.

Πάνω στη θεσμική στιβαρότητα της ΕΣΘΠ και την θαρραλέα επενδυτική καινοτομία του Μπουτάρη, υφίσταται σήμερα το όνομα “Σαντορίνη” στον παγκόσμιο οινικό, αλλά και οινοτουριστικό χάρτη.

 

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *