ΒΙΝΤΕΟ: “ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ”

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΠΑΝΟΥ

 

 

ΣΤΕΛΛΑ_ΣΠΑΝΟΥΠαρουσία του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, έγιναν τα εγκαίνια τη έκθεσης “”Captured moments” της νεαρής ζωγράφου και αρχιτέκτονος Στέλλας Σπανού, στο Εκθετήριο της Πλατείας Πύργου που βρίσκεται στην πλατεία. Ο Ιεράρχης, αφού τέλεσε τον αγιασμό καλωσόρισε την συμπατριώτισσα του (είναι από την Αμοργό), λέγοντας: Θέλω να συγχαρώ τη Στέλλα, γιατί απ’ ότι είδατε, της έχει χαρίσει τάλαντο ο Θεός και πρέπει να ξέρετε πως τα τάλαντα που μας χαρίζει ο Θεός, πρέπει να τα αξιοποιούμε και να τα αναδεικνύουμε.

Το ρόλο του “ταπεινού ξεναγού”· όπως ο ίδιος είπε, ανέλαβε ο γνωστός ζωγράφος κ. Χριστόφορος Ασιμής που έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου της Στέλλας Σπανού, στεκόμενος ιδιαίτερα στις ακουαρέλες τις οποίες χαρακτήρισε γενικά ως “σημειώσεις του ζωγράφου”, εξηγώντας: “Είναι ίσως πιο κοντά στον τίτλο της έκθεσης “Capturef moments-Αιχμαλωτισμένες στιγμές”, γιατί με 4-5 πινελιές προσπαθεί να αποτυπώσει το τοπίο που βλέπει μπροστά της, διαιωνίζοντάς το μέσω της ζωγραφικής. Πράγματι θαύμασα τις ακουαρέλες της, που με τόση λιτότητα και τόση σπουδή, ανταποκρίνονται στο φως του Αιγαίου”.

Παρόντες στα εγκαίνια, ήταν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαο Ζώρζος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου κ. Γεώργιος Δαρζέντας, ο σκηνοθέτης του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ για το σεισμό του 1956 κ. Νίκος Κορακάκης, ενώ οικοδεσπότης ήταν ο Πρόεδρος της Εστίας Πύργου κ. Ιάκωβος Ζώρζος. Στον μπουφέ που παρατέθηκε εκτός από κρασί Σαντορίνης και λικέρ Αμοργού, προσφέρθηκαν εδέσματα προσφορά του εστιατορίου Σελήνη και γλυκίσματα από τον κ. Χαρισάκη.

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη για τους φιλότεχνους μέχρι τις 07 Σεπτεμβρίου.

Ώρες επισκέψεων.

10:00-14:00 & 18:00- 21:00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *