“ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ- ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

 

  «Βαριά βιομηχανία ο Τουρισμός – Διακοπές δεν μπορεί να κάνει ο λαός»,

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ και το περιεχόμενο των δηλώσεών τους δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ούτε για το μέλλον των εργαζομένων του κλάδου ούτε για το δικαίωμα του λαού στις διακοπές. Ο κομπασμός για τα 30 εκατ. αφίξεις το 2017, όπως και για την “προστιθέμενη αξία” που παράγει ο Τουρισμός (λες και οι υπηρεσίες προσφέρονται από ρομπότ) επιβεβαιώνει τι επιθυμούν διακαώς από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία: Να συνεχιστεί η ανάπτυξη αυτή μακριά και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού αποκλεισμένη από λίγες μέρες ξεκούρασης και αναψυχής.

 

 

Δεν βρήκε κανείς από τους δυο να πει δυο λέξεις για τους “παραγωγούς” των 14 δισ. ευρώ ταξιδιωτικών εσόδων το 2016, που φέτος κυριολεκτικά λιώνουν και σακατεύονται στις μεγάλες τουριστικές μονάδες από την εντατική δουλειά, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δεν βρήκε κανείς να κάνει την παραμικρή αναφορά στον εσωτερικό τουρισμό, που όχι μόνο φθίνει, αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της κατεύθυνσης ΕΕ, κυβερνήσεων και των κομμάτων της, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο το λαϊκό εισόδημα, προκειμένου να χρηματοδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Κανείς δεν είπε τίποτε για τους χιλιάδες μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες που δεν έχουν θέση στην ανάπτυξη που επιβάλλουν τα μονοπώλια, με την κατάργηση της Κυριακής-αργίας και τον άνισο ανταγωνισμό με το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Αντίθετα, η ομολογία του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ και προέδρου των ξενοδόχων ότι “αυτή η καλή συγκυρία πρέπει να είναι η βάση που θα χτιστεί ο τουρισμός για τα επόμενα χρόνια” φανερώνει τι μας περιμένει εμάς και τα παιδιά μας. Οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι σύμμαχοί τους, μικροί έμποροι και επαγγελματίες, μπορούν και πρέπει να δώσουν την απάντηση που πρέπει στα συνεταιράκια που υποδέχτηκαν με χαμόγελα το νέο τους μεγάλο επίτευγμα: Τουρισμός και ανάπτυξη για λίγους, οφέλη για ακόμη λιγότερους.

 

 

Η απεργία στις 20 Ιούλη να βρει τον καθέναν στη θέση του. Τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα απέναντι στους εκμεταλλευτές και την κυβέρνησή τους. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η δική μας ανάπτυξη σημαίνει δουλειά για όλους με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, διακοπές και αναψυχή για την κάθε λαϊκή οικογένεια. Και τέτοια ανάπτυξη με τα μέλη του ΣΕΤΕ (μεγαλοξενοδόχους, ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών, μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, επισιτιστικές αλυσίδες και τουριστικές επιχειρήσεις) στην εξουσία δεν πρόκειται να δούμε ποτέ.

 

 

Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, που εδώ και 13 μήνες δεν βρήκε ένα δεκάλεπτο να δει τους εργαζόμενους του “Athens Ledra” και του “Αστέρα Βουλιαγμένης” που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της “δίκαιης ανάπτυξης”, αξίζουν τα εύσημα που του αποδίδουν οι “θεσμοί” και τα μεγάλα αφεντικά.

Να γνωρίζει όμως ότι το να “λογαριάζει με τον ξενοδόχο” δεν θα πάει μακριά.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη.

Γραμματεία του ΠΑΜΕ Σαντορίνης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *