“ΒΑΡΑΤΕ ΠΟΕΔΗΝΑΤΖΗΔΕΣ ΜΟΥ”

ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΕΩΣ ΕΜΜΟΝΗΣ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

Κάτι, ενοχλεί πολύ τους ΠΟΕΔΗΝΑΤΖΗΔΕΣ, στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Σε καμία άλλη υγειονομική μονάδα της χώρας, δεν έχουν επιφυλάξει τόσο ενδιαφέρον. Αντί άλλης, ανάρτησης θα έπρεπε ίσως να πήγαιναν σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο) στο Νοσοκομείο. Να δουν δεκάδες περιστατικά. Γιατρούς σε κάθε ασθενή. Καμία γκρίνια. Κανένα παράπονο. Διαρκή συγχαρητήρια μηνύματα από έλληνες και ξένους ασθενείς. Όλα αυτά από ένα Νοσοκομείο που δεν έκλεισε καν ένα χρόνο λειτουργίας και που το μεγαλύτερό του πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να βρει 5 ΣΠΙΤΙΑ για να στεγάσει τους γιατρούς που είναι έτοιμοι να κατέβουν στο νησί και να ενισχύσουν το δυναμικό του, ακόμα περισσότερο.

Όσο δε για το γεγονός, ότι περιγράφουν με τόσες λεπτομέρειες (δεν άπτονται αυτά του ιατρικού απορρήτου;) περιστατικά, δεν προκαλεί περεταίρω απορίες. Οι παροικούντες εν τη Σαντορίνη, γνωρίζουν, .  Και δεν θυμώνουν. Λυπούνται μόνο για τους -τοπικούς- πρόθυμους  που θέλουν το μεγαλύτερο απόκτημα του νησιού τα τελευταία 40 χρόνια, να καταρρεύσει. Ας ρωτήσουν, όμως τους κατοίκους, αν θα τους το επιτρέψουν. Και όχι: ΔΕΝ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!. Όπως δεν θα ξεμείνει και από υποστηρικτές. 

 

Τη ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ, αναγκαστικά την αναδημοσιεύουμε από άλλο ιστότοπο (iatropedia.gr), διότι στη σελίδα τους, ενώ έχει αναρτηθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν “φορτώνει”.

“ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

Μετατρέπεται στη πρώτη ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Με επιστολή μας στον Πρωθυπουργό 11/5/2017 επισημάναμε τις επικίνδυνες συνθήκες Νοσηλείας και εργασίας που επικρατούν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια – φιέστα  που πραγματοποίησε.

Οι λιγοστοί ιατροί του Νοσοκομείου όχι μόνο του ΕΣΥ αλλά και της ΑΕΜΥ Α.Ε.,  κατέθεσαν αναφορά 7/3/2017 στην Εισαγγελία της Νάξου στην οποία περιγράφουν τους κινδύνους που τίθενται οι ζωές των ασθενών, εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών.

Στο Νοσοκομείο δεν  λειτουργεί αιμοδοσία και δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος.

Πώς να γίνουν χειρουργεία;

Γίνονται μόνο μικροχειρουργεία.

Συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών.

Χθες προσήλθαν δύο παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου ( το ένα με εγκαύματα και το άλλο με αλλεργική πορφύρα). Δικαιολογημένα αεροδιακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης αφού το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει Μονάδα Παίδων και αιματολογική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών.

Οι αεροδιακομδές είναι συνεχείς και καθημερινές.

Σήμερα στις 6 π.μ. το πρωί  63χρονος αεροδιακομίσθει με έμφραγμα. Ευτυχώς πρόλαβε τον μοναδικό καρδιολόγο ιατρό του Νοσοκομείου. Από το πρωί λείπει σε κανονική άδεια και δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος στο Νοσοκομείο.

Τι να κάνει, ένα Νοσοκομείο που δεν διαθέτει βασικές ειδικότητες ιατρών και Νοσηλευτικό προσωπικό;

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ένας  και μοναδικός παιδίατρος υπηρετεί στο Νοσοκομείο, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από το Κέντρο Υγείας.

Που είναι οι προσλήψεις παιδιάτρων ή άλλων βασικών ειδικοτήτων ιατρών από την ΑΕΜΥ Α.Ε., που επικαλείται ότι έκανε το Υπουργείο Υγείας;

Μπορεί ο ένας παιδίατρος να είναι στο Νοσοκομείο 24 ώρες το 24ωρο. Απαγορεύεται να πάρει άδεια;

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Από σήμερα στη Σαντορίνη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αρρωστήσει πολίτης με καρδιολογικό ή παθολογικό πρόβλημα.

Ο ένας καρδιολόγος που υπάρχει του χορηγήθηκε κανονική άδεια. Πόσο να αντέξει μόνος του;

Επίσης σε κανονική άδεια βρίσκεται ο μοναδικός παθολόγος του Νοσοκομείου. Πίσω στο Νοσοκομείο μένει ένας Γενικός ιατρός.

Ένας Γενικός ιατρός Διευθυντής ΕΣΥ ο οποίος καλύπτει τα ΤΕΠ, αλλά και την παθολογική κλινική.

Αν είναι δυνατόν.

Ένας καρδιολόγος, Ένας παθολόγος και Ένας Γενικός ιατρός δεν είναι σε θέση να κρατήσουν ανοικτό ένα ολόκληρο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ξέμεινε από βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Πως μπορεί να λέγεται Νοσοκομείο;

Και ξεκίνησε η τουριστική περίοδος.

Καλές κορδέλες κύριε Τσίπρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    Καλο θα ηταν ο προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να παει καμμια φορα στο Δρομοκαιτειο νοσοκομειο (ψυχιατρειο) να προσφερει καμμια υπηρεσια και να μαθει τι σημαινει ΕΦΗΜΕΡΙΑ διοτι τα τελευταια χρονια πληρωνεται τζαμπα και δεν παταει στη δουλεια,και το μονο μελημα του ειναι οι διαδηλωσεις ανα το Πανελληνιο,οι συνεντευξεις (βαρυγδουπες και με ψευτικα στοιχεια),οι υβρεις κατα του Πολακη και κυριως ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣνα αφησει την Σαντορινη χωρις παροχες υγειας !!Σημερα το παιζει Ν.Δ ομως οποιος μπει στο διαδικτυο θα δει δεκαδες φωτογραφιες να φιλα μαλιστα τα χερια διαφορων πολιτικων αναλογα με το ποιος βρισκεται στην εξουσια!!Το μεγαλο λαθος του Πολακη ειναι το οτι δεν κανει μια ερευνα να δει ποσα χρονια πληρωνεται για δηθεν μαιμου εργασια στο Δρομοκαιτειο και να επιστρεψει τα ληφθεντα χρηματα!Τωρα χρειαζεται βοηθεια απο τους Σαντορινιους να διαθεσουν καποιους χωρους (επι πληρωμη εννοειται)και τοτε θα δειτε ποσοι γιατροι πραγματικα επιθυμουν διακαως να ενταχθουν στο νοσοκομειο μας.Αυτη θα ειναι η καλυτερη απαντηση στον καθε επικριτη και σαμποτερ του συστηματος υγειας που εστω και ετσι οπως λειτουργει στο νησι ειναι καλυτερο απο το ΤΙΠΟΤΑ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *