“ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ; ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΟΥΣ;”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ “ΑΤΤΙΛΑ”

 

 

 

 

 

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

Τους Ξεχάσαμε ; – τους Δια-γράψαμε ΟΛΟΥΣ “

Φίλες και Φίλοι, Καλή σας μέρα.

Επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε την μοναδική και υπερήφανη αθάνατη Ιστορία μας, αλλά έχουμε και πλούσια μνήμη σε όλα μα σε όλα τα γεγονότα … Θέλω να σας πω, ας μην ξεχνάμε κάποια Εθνικά μας γεγονότα που έχουν διαδραματιστούν σε αυτή εδώ την Χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Και παρ όλα τα πολλά και μεγάλα προβλήματα μας, που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά και που οι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι οι σωτήρες Εθνοπατέρες μας.

Αναφερόμενος λοιπόν στο τίτλο μου: {{{ Τους Ξεχάσαμε ??? – τους Δια-γράψαμε ΟΛΟΥΣ ??? }}}.
Θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο Εθνικό γεγονός – συμβάν, που διαδραματίστηκε στην Κύπρο μας το έτος 1974.
Που ίσως εμείς οι παλαιότεροι να θυμόμαστε έστω κάτι, που λίγο αμφιβάλω και σε αυτό, (και ας μην παρεξηγηθώ παρακαλώ), αλλά και που θα πρέπει να μάθουν και οι νεότεροι Έλληνες, που πολύ καλά ξέρουμε τι Ιστορία διδάσκονται στα σχολεία μας.

Φίλες και Φίλοι,
Χτες λοιπόν ήταν ημέρα, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και εορτάζαμε όπως κάθε χρόνο, την μνήμη του Προφήτη Αγίου μας Ηλία, και εμείς όπως τα λέμε πάντα όλα Σαντορινιά, ήτανε του Αϊλιά.
Ακριβώς λοιπόν την ίδια ημερομηνία και πριν από 43 ολόκληρα χρόνια, Σάββατο 20 Ιουλίου 1974, έγινε αυτή η καθ όλα άνανδρη εισβολή των (φίλων μας και γειτόνων μας … χα…χα…χα…), Τούρκων στην Κύπρο μας και που την ονόμασαν Αττίλας – Attila.
Το αποτέλεσμα??? γνωστό ανά την υφήλιο.

Την τότε δε περίοδο γνωρίζουμε όλοι μας πολλοί καλά τι συνέβαινε στην Χώρα μας.
Εκεί όμως στην Κύπρο μας υπήρχαν, όπως και συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη Έλληνες Στρατιώτες. ΝΑΙ, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ένα Ελληνικό Σύνταγμα Στρατιωτών το ονομαζόμενο {{{ ΕΛ.ΔΥ.Κ.}}}. Και το οποίο βρίσκεται στην Λευκωσία, αλλά και πέριξ αυτής. Αλλά και στο Σταυροβουνι η 35 Μ.Κ. όπου υπηρέτησα και εγώ εν έτη 1979-1980. Και ας μην μου που κάποιοι ότι αυτά που αναφέρω, είναι άκρως Εθνικά απόρρητα??? γιατί θα γελάσουν και οι κότες που λένε… ναι???. Όπως ξέρουν αυτοί (οι Τούρκοι) για μας, που είμαστε και πόσοι ήμαστε, άλλο τόσο πολύ πολύ καλά ξέρουμε και εμείς για αυτούς. Μόνο που εμείς είμαστε 1.000 – 1.300 το πολύ, και αυτοί είναι 40.000 σήμερα. Η αντιστοιχία ποια είναι??? 1 προς 31. Που όμως αυτή η δυνατή και αθάνατη ψυχή του Έλληνα,αλλά του αληθινού πραγματικά Έλληνα, την τεράστια αυτή αντιστοιχία πολύ εύκολα την ανατρέπει.

Εκεί λοιπόν, από τις 20/7 έως τις 20/8, έγινε ο χαμός που λένε.Έγινε ένας άνισος καθ όλα πόλεμος που δεν το βάζει καν ο νους
του ανθρώπου. Αναμετρήθηκε ο απλός άνθρωπος Στρατιώτης, με την μεγάλη Στρατιωτική μηχανή των Τούρκων!!!
Έτσι απλά για να καταλάβετε τι έγινε??? Παίχτηκε το ίδιο ακριβώς σενάριο, με την Ηρωική Μάχη του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Ήταν 300 περίπου Έλληνες που είχαν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες Τούρκους.
Αυτά και άλλα πολλά έγινα την τότε περίοδο εκεί κάτω στην Κύπρο μας. Έγινε ένας ανελέητος και άνισος Πόλεμος !!!
Οι απώλειες των Στρατιωτών μας πολλές, αλλά κατά πολύ πολύ περισσότερο για τους Τούρκους του τότε Προέδρου τους Ecevit.
Αλλά και που αφορούν ειδικά και τώρα, σήμερα, του μάγκα Προέδρου τους Erdoğan.

Φίλες και φίλες,
Δεν θέλω να σας κουράσω με όλα αυτά. Αλλά η μεγάλη μου πίκρα και το μεγάλο μου παράπονο σαν ένας απλός Έλληνας που είμαι και εγώ, είναι: ότι δεν άκουσα καν από κανέναν μα και από κανένα των Μ.Μ.Ε. έστω ένα μικρό αφιέρωμα για αυτά τα 20χρονα παλικάρια και πολύ νέα παιδιά. Που πολλά από αυτά δεν επέστρεψαν ποτέ στην Ελλάδα και στους δικούς τους ανθρώπους.
Αλλά και πολλά από αυτά που είχαν την τύχη και κατάφεραν να επιστρέψουν??? τα περισσότερα ξέρετε πως ζουν και που είναι???
Εγώ όμως ξέρω πάρα πολύ καλά.
Υπηρέτησα όπως σας είπα εκεί και γνωρίζω την όλη Ιστορία, αλλά και όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Και δείτε σας παρακαλώ πολύ αυτό, και τα συμπεράσματα δικά σας:
“Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ”:
Μια κατάθεση ψυχής – from one British journalist
www.pronews.gr › Πολιτισμός › Βιβλίο 3 Μαρ 2016
Ελάχιστοι γνωρίζουν τι έγινε το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο. Και
διδάσκεται στην Στρατιωτική Ακαδημία της Μεγάλης Βρετανίας αυτό «Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 1974».
1. https://youtu.be/Kq-yCK9h_XY
2. Η Επική Μάχη της “ΕΛΔΥΚ” …Παραμονές της Παναγιάς του 74 …
3. Μάχη ΕΛΔΥΚ 1974: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τους ήρωές της σ …

Και ζητώ θερμή παράκληση μου, τουλάχιστον από εσάς που εργάζεστε
καθημερινά υπεύθυνα και αμερόληπτα, για όλα και σε όλα, αν και εφόσον φυσικά θέλετε να δημοσιεύσετε επισήμως και στο ηλεκτρονικό σας site: (Santorini News: Νέα Σαντορίνης), αλλά να ακουστεί και στο: VOLCANO TV, που σας πληροφορώ υπεύθυνα ότι σας ακούνε όλοι στην Σαντορίνη, αλλά και εκτός Σαντορίνη.

Εγώ σαν απλός Λουκάς Καφούρος, έχω να πω στα παλικάρια αυτά του Ιουλίου 1974: Είστε και θα είστε για πάντα ΗΡΩΕΣ !!!
Αλλά και σε αυτούς που έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Τηρώντας τον Όρκο τους: Αιωνία Σας η Μνήμη Αθάνατοι ΗΡΩΕΣ !!!

Σας Ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Λουκάς Χ. Καφούρος
Ημεροβίγλι – Σαντορίνη”.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Αντώνης Καραμολέγκος Πύργος-Σαντορίνης λέει:

    Έχουμε έναν ήρωα ανάμεσά μας.
    Ο συμπατριώτης μας Μανώλης Δαρζέντας, υπηρετώντας τις Δυνάμεις Υποβρυχίων Καταστροφών, συμμετείχε σε μυστική αποστολή 37 βατραχανθρώπων που έφτασε κρυφά με υποβρύχιο στην Κύπρο τις ημέρες της εισβολής και επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στον εχθρό.
    Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες :
    27/10/74 στη μάχη του Αγίου Ιλαρίωνα
    στις 18/8/74 στη ΄Β εισβολή στο Πενταδάχτυλο
    στις 20/7/74 ως νέος Κανάρης θα σας το αναφέρω όπως το γράφει το μπέι μκουκ (βιβλίο μεταβολών του στρατού)-” έλαβε μέρος εις αποστολήν παρά του λιμένος Αμμοχώστου και επετεύχθη καταβύθιση του εχθρικού Α/Σ “Μιτάτ Πασάτ” υπό την καθοδήγηση του Κελευστή ΟΥΚ Εμανουήλ Δαρζέντα “. Σε αυτήν την επιχείρηση ήταν ο Μανώλης ο μοναδικός επιζών. Οι Τούρκοι ανέφεραν τότε ότι το βύθισαν οι ίδιοι κατά λάθος.
    Δύο χρόνια ο Μανώλης θεωρούνταν από τους δικούς του αγνοούμενος, γιατί σε μια υποβρύχια μάχη για την ανατίναξη ενός “ραντάρ” τραυματίστηκε με διαμπερές τραύμα από καμάκι. Τα κατάφερε όμως με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας της Καλαμιώτησας -που επικαλέστηκε όπως μου είπε-, να βρεθεί στο νοσοκομείο και μετά έξι μήνες νοσηλείας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου τον επισκέφθηκαν οι συγχωριανοί μας, φοιτητές τότε, Αρμάος Νικόλαος και Καταβάτη Ξανθή.
    Η τιμητική πλακέτα που του προσφέρθηκε τότε με δύο παράσημα και που το τοπικό συμβούλιο Πύργου με ομόφωνη απόφαση στις 24 Μαρτίου 2009 ανήρτησε αντίγραφό της στο γραφείο της Κοινότητος ως ελάχιστο φόρο τιμής, αναφέρει τα εξής:
    «Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευχαριστεί τον έφεδρο επικελευστή του πολεμικού ναυτικού της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών Δαρζέντα Εμμανουήλ του Γεωργίου εκ Πύργου Θήρας Καλλίστης νομού Κυκλάδων διά την δράση του στη Μεγαλόνησο ενάντια στους Τούρκους και του απονέμει το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας της πόλεως της Λευκωσίας».
    Κύπρος 27/10/74 Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *