ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Τουρισμός -Υδατοδρόμια- ΦΠΑ-Αεροδρόμια στην ατζέντα της συνάντησης .

 

 

leontaritis_ypik “Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον Κυβερνητικό Αξιωματούχο για τη μεγάλη τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και την επιτυχία της να κερδίσει τον τίτλο της γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προέταξε στην ατζέντα και το αίτημα για την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση του σχεδιασμού των υδατοδρομίων καθώς και αυτό της επαναφοράς του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι “αυτό δεν αποτελεί απόφαση των Δανειστών αλλά εσωτερική πολιτική επιλογή”.

O κ. Λεονταρίτης αιτήθηκε επίσης τη συνδρομή του κ. Υπουργού για την υλοποίηση της επέκτασης των αεροδροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων και την αύξηση της χρηματοδότησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου από το ΕΣΠΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπαδημητρίου για το επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας μόνιμων στούντιο για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του HOLLYWOOD στη Σύρο, ζητώντας τη συμβολή του και την προσωπική του παρέμβαση ως προς την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την άρση των γραφειοκρατικών δυσκολιών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την επενδυτική πρόταση των παραγωγών του Los Angeles και τα υδατοδρόμια, υποσχόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή τους και συνεχάρη τον κ. Λεονταρίτη για τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *