ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΦΗΡΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΘΠ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ»

 

 

pame_11 “Για την απεργία, την απεργιακή συγκέντρωση κι όσους ενοχλήθηκαν…

 

Το Π.Α.ΜΕ. Σαντορίνης χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, κι όλους όσους έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία των Φηρών τη μέρα της απεργίας. Στις ομιλίες – διάρκειας 40 λεπτών – που έγιναν στην συγκέντρωση (και όχι «εκδήλωση») έγινε ενημέρωση για τις ολέθριες συνέπειες του αντι-ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, καταγγέλθηκε η πολιτική και η προπαγάνδα της κυβέρνησης και της ΕΕ, αποκαλύφθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός των ανατροπών και ποιοι ωφελούνται απ’ αυτές και μεταξύ άλλων έγινε δημόσια κριτική (διάρκειας 2 λεπτών) για τη στάση-απουσία της Ένωσης όλη αυτή την περίοδο, εν μέσω λαϊκού ξεσηκωμού, τη στιγμή που η μικρομεσαία αγροτιά, με το ασφαλιστικό – φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ στην οποία ορκίζεται, απειλείται με πραγματικό ξεκλήρισμα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καφούρος με έναν πραγματικά παραληρηματικό λόγο, που μας εξέπληξε, επιχείρησε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση «φιάσκο και προσχηματική»  και υποστηρίζοντας, στην ουσία, ότι το Π.Α.ΜΕ. Σαντορίνης από τις 15/1 που κηρύχθηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

 

Έδωσε μια συνέντευξη στο τοπικό κανάλι προκειμένου να ενημερώσει για τις συνέπειες του ασφαλιστικού

Κάλεσε σωματεία εργαζομένων όπου υπάρχουν αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε συζήτηση για το ασφαλιστικό και προγραμματισμό της κινητοποίησης τη μέρα της απεργίας

Για τον ίδιο λόγο και με το ίδιο θέμα κάλεσε τα σωματεία και τους συλλόγους των επαγγελματιών όπου κεντρικός ομιλητής-εισηγητής ήταν εκπρόσωπος της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. από την Αθήνα

Συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΔΕΗ

Συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΔΕΥΑΘ

Συναντήθηκε με εργαζόμενους του Δήμου Θήρας τη μέρα που είχαν πραγματοποιήσει στάση εργασίας.

Ενημέρωσε με ανακοινώσεις όλο το Σαντορινιό λαό για το σχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση

 

…κι όλα αυτά για να πραγματοποιήσει μια «προσχηματική» κινητοποίηση με πραγματικό σκοπό να πλήξει το πρόσωπό του (θεωρώντας προφανώς πως η Ένωση ταυτίζεται με τον ίδιο).

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται καμιά άλλη απάντηση, παρά μόνο: «Ευχαριστούμε κ.Αντιδήμαρχε!». Τέτοιες επιθέσεις, μ’ αυτόν τον αντιδραστικό, αντικομμουνιστικό λόγο («επαγγελματίες συνδικαλιστές του καναπέ που ευθύνονται για το κλείσιμο των ναυπηγείων», ό,τι δηλαδή έλεγε η χρυσή αυγή στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος) αποτελούν δικαίωση για εμάς, σημαίνουν ότι κάτι σωστό κάνουμε.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές!

Να προσπεράσουμε τις φωνές που, συκοφαντούν την αξία συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους, της συλλογικής αγωνιστικής δράσης. Είναι φορείς ενσωμάτωσης στην προπαγάνδα της ΕΕ, συνεχές εμπόδιο στην οργάνωση και την ενημέρωση των εργαζομένων, των αγροτών!

Το μεγάλο όπλο του λαού είναι η συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των γυναικών, της νεολαίας.

Η επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών φανέρωσαν το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της.

Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο!

 

Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη

Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε

με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Να νεκρώσει όλη η χώρα!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *