ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

nosokomeio_kke «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει τις πολιτικές και τους στόχους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αντιμετωπίζει και αυτή με τη σειρά της την υγεία ως κόστος και εμπόρευμα που τους εμποδίζει να εξοικονομήσουν κι άλλα χρήματα για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση και χρηματοδότηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου. Κάνει και ένα βήμα παραπάνω: ΅

 

Με την τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ανοίγει το δρόμο να περάσει η λειτουργία των νοσοκομείων και των άλλων δημοσίων φορέων Υγείας αποκλειστικά στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης. Αποκρύπτοντας ότι το κόστος αυτό -όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται- θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών. Σήμερα αρχίζουν με το πετρέλαιο στα Κέντρα Υγείας, αύριο θα είναι η προμήθεια υλικών και φαρμάκων, η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας κ.λπ.

 

 

Στόχος τους η ευθύνη για τη λειτουργία όλων των δομών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε δήμου ή περιφέρειας, να περνάει με αργά αλλά σταθερά βήματα στην Τοπική Διοίκηση, απαλλάσσοντας το κράτος τους από την υποχρέωση της αποκλειστικής χρηματοδότησης της δημόσιας υγεία.

 

 

Ποια είναι η κατάσταση στην Υγεία :

 

 

Η χρηματοδότηση στους Δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (-60%).

Μειώνεται σταδιακά η χρηματοδότηση του κράτους για την Υγεία : Μόνο στα νοσοκομεία τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση της χρηματοδότησης έχει αγγίξει το 60%, 10.000 κρεβάτια έχουν κλείσει, 200 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κλειστές, χιλιάδες θέσεις εργασίας είναι ακάλυπτες με αποτέλεσμα οι παροχές Υγείας να υποβαθμίζονται και ο κόσμος να αναγκάζεται να καταφεύγει στην ιδιωτική Υγεία, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν βέβαια έχει την οικονομική δυνατότητα.

Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν για την Υγεία μέσω της γενικής φορολογίας. Σ’ αυτήν προστίθενται οι παρακάτω πληρωμές:

èΟι εισφορές Υγείας, παράλληλα με τις εισφορές για τη σύνταξη.

èΟι πληρωμές στην πρωινή και ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, που συνολικά ξεπερνούν τα 400 εκατ. το χρόνο.

èΟι συμμετοχές (μέχρι και 25%) στα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και η εξ ολοκλήρου κάλυψη των φαρμάκων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

èΔαπάνες για φάρμακα που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και εκείνα που δεν καλύπτονται απ’ την Κοινωνική Ασφάλιση.

 

 

Η δημόσια δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μειώθηκε σε τέτοια επίπεδα, ώστε τα 4 απ’ τα 10 ευρώ που δαπανώνται για την Υγεία να βγαίνουν απ’ την τσέπη των ασθενών.

 

Κι έρχεται τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κάνει ένα ακόμη «μπάι-πας» για τη χρηματοδότηση των κρατικών δομών Υγείας, θεσμοθετώντας την ενίσχυσή τους απ’ την Τοπική Διοίκηση.

Αυτή η πολιτική έχει ως αποτέλεσμα και στο νησί μας οι υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται παρά τα όσα φαντάζονται και δηλώνουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης παίζοντας με τις λέξεις και τη νοημοσύνη μας.

 

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης – μέσω του παράλληλου προγράμματος – να προετοιμάζεται για λειτουργία υπό τη διαχείριση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας ΑΕ (ΑΕΜΥ). Η μοναδική δημόσια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, το Κέντρο Υγείας Θήρας, κλείνει, ο προϋπολογισμός του μεταφέρεται στην ΑΕΜΥ και το προσωπικό μεταφέρεται σε ένα ιδιωτικού καθεστώτος νοσηλευτικό ίδρυμα. Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου προβλέπεται από την επιχειρηματική του δράση. Η λειτουργία του, οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και η πληρωμή τους θα καθορίζεται όχι από το Υπουργείο Υγείας αλλά από τον κανονισμό λειτουργίας  της ΑΕΜΥ και τις συμβάσεις που θα πραγματοποιεί με όποιον φορέα θεωρεί συμφέροντα. Δεν ξεκαθαρίζεται αν και πως θα δέχεται τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ κλπ) .

 

 

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης προετοιμάζεται να ανοίξει ως μια αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα Υγείας εναρμονισμένη στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Ένα επιχειρηματικό «αριστερό» πείραμα στο χώρο της Υγείας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,

με μόνιμο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και

παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλο το λαό.

 

Καλούμε τους Σαντορινιούς αλλά και τους κατοίκους των γύρω νησιών  να μην τους δώσουν κανένα άλλοθι για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας στην Υγεία και Πρόνοια.

 

Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

 

Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

 

Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους – αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

 

Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι,

Έλληνες ή μετανάστες.

 

Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων

 

 

 

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *