ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΕΜΥ

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΡΟΥΣΣΟΣ“Ανοιχτή Επιστολή

Στον Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και

το Δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο.

Α.- Δύο λάθη κινδυνεύουν να συμβούν στη Σαντορίνη:

  1. Ο Δήμος να μην δώσει το ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο του τελεφερίκ στο νοσοκομείο, όπως έχει δεσμευθεί και
  2. Η ΑΕΜΥ να μετατρέψει το Κέντρο Υγείας σε ξενώνα

1.- Ο Δήμαρχος σε απάντησή του προς τους εφοπλιστές κρουαζιέρας στο με αρ. πρ. 15251/9 Οκτ. 2013 έγγραφό του υποστήριζε:

«Πέραν των ανωτέρω οι λόγοι που επιβάλλουν την αύξηση του εισιτηρίου αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας καθώς η θηραϊκή κοινωνία αποφάσισε να αναλάβει τμήμα του βάρους και της ευθύνης της πολιτείας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Στην προσπάθειά του ο Δήμος Θήρας να εξεύρει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στα νησιά μας, Θήρα και Θηρασία, έκρινε αναγκαία την αύξηση κατά ένα (1) ευρώ του εισιτηρίου του τελεφερίκ καθώς είναι σίγουρος ότι και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν ομοίως με τους κατοίκους από τις παροχές υγείας”.

Χιλιάδες υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί για τη γνωστή δήλωση με περίπου το περιεχόμενο του εγγράφου του δημάρχου.teleferik-kolaz

Ας μην συγχέουμε το αεροπλανάκι με το ένα ευρώ. Άλλο το αεροπλανάκι και άλλο το ένα ευρώ. Το αεροπλανάκι λειτουργεί από το 1996. Το ένα ευρώ μπήκε στο εισιτήριο του τελεφερίκ μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Σαντορίνης στο Νοσοκομείο. Και το εισπράττει ο Δήμος από το 2014, δηλαδή τρία συνεχή χρόνια.

Όλοι στη Σαντορίνη γνωρίζουμε ότι αυξήθηκε το εισιτήριο του τελεφερίκ κατά ένα ευρώ προκειμένου αυτό το ευρώ να πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Βούληση του λαού της Σαντορίνης είναι το ένα ευρώ να δίδεται στο νοσοκομείο.

2.- Η ΑΕΜΥ σχεδιάζει να μετατρέψει το Κέντρο Υγείας σε ξενώνα προσδοκώντας έτσι να λύσει το πρόβλημα στέγασης των εργαζομένων στο νοσοκομείο (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό), δηλαδή το πρόβλημα στέγασης περίπου 130 ατόμων.

-Αν το Κέντρο Υγείας μετατραπεί σε ξενώνα πόσα άτομα θα στεγασθούν;

-πόσο θα κοστίσει η μετατροπή του Κέντρου υγείας σε ξενώνα και πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

-είναι το σημείο στο οποίο βρίσκεται το Κέντρο Υγείας κατάλληλο για κατοικίες;

-είναι ωραίο και λειτουργικό να δημιουργηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού ξενώνας;

Πέραν όλων αυτών βούληση του λαού της Σαντορίνης είναι το κέντρο υγείας να γίνει Δημαρχείο.

Όπως βούληση του λαού της Σαντορίνης είναι το ένα ευρώ να δίδεται στο νοσοκομείο.

Γιατί ο δήμος Θήρας επιμένει να αγνοεί τη βούληση του Σαντορινιού λαού για το ένα ευρώ; Γιατί η ΑΕΜΥ και το υπουργείο υγείας επιμένει να αγνοεί τη βούληση του Σαντορινιού λαού για το δημαρχείο;.

Επιθυμεί ο δήμος Θήρας τη σύγκρουση με το σαντορινιό λαό, τη σύγκρουση με τις ίδιες του τις αποφάσεις και με το αίσθημα δικαίου; Επιθυμεί το υπουργείο υγείας και η ΑΕΜΥ τη σύγκρουση με το Σαντορινιό λαό, τη σύγκρουση με την κοινή λογική;

Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση της λαϊκής βούλησης με γνώμονα το δίκαιο και τη λογική.

Με την προσφορά του ενός ευρώ και με τη δημιουργία δημαρχείου στο κέντρο υγείας η Σαντορίνη θα έχει πετύχει διπλά. Θα βοηθήσει το νοσοκομείο της που όλοι το αποκαλούν διαμάντι και θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δημαρχείο στο κέντρο της Σαντορίνης.

Β.– Αυτές τις μέρες ανοίγει λογαριασμός σε τράπεζα της Σαντορίνης υπέρ του νοσοκομείου στον οποίο μπορεί και πρέπει να καταθέτει χρήματα και ο Δήμος και το ίδρυμα “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού” (τελεφερίκ) και οι πολίτες. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Σαντορίνης όπως ρητά επιβάλλει ο νόμος 4368/2016 «άρθρο 66 … « Η νοσηλευτική μονάδα του Γ.Ν. Θήρας δύναται να έχει πόρους ή να δέχεται κληρονομιές, κληροδοσίες, δωρεές κινητών ή ακινήτων, χρημάτων, επιχορηγήσεις από τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και κάθε πρόσοδο από αυτές. Τα πάσης φύσεως αποκτήματα του Γ.Ν. Θήρας, δύνανται να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν μόνον προς όφελος της Νοσηλευτικής Μονάδας του Γ. Ν. Θήρας.

Η ΑΕΜΥ δεν μπορεί για κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει τα αποκτήματα του παρόντος άρθρου που απευθύνονται στο Γ.Ν. Θήρας ή κάθε άλλης μορφής ωφέλεια που προκύπτει από αυτά για άλλο σκοπό πλην του οφέλους και συμφέροντος του Γ.Ν. Θήρας αποκλειστικά. Τα πάσης φύσεως αποκτήματα του παρόντος άρθρου παραμένουν στην κυριότητα του Γ.Ν. Θήρας ακόμα και στο ενδεχόμενο διαχωρισμού του Γ.Ν. Θήρας από την ΑΕΜΥ, ή διακοπής της λειτουργίας ή κατάργησης της ΑΕΜΥ με οποιονδήποτε τρόπο.»

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *